Hovedinnhold

Homofil Grand prix-profil overfalt i Oslo

FORSLÅTT: Slik ser Hagen ut dagen etter at han ble slått ned fordi han er homofil. Foto: Privat
FORSLÅTT: Slik ser Hagen ut dagen etter at han ble slått ned fordi han er homofil. Foto: Privat
Den homofile Grand prix-profilen Knut Øyvind Hagen og hans kamerat ble overfalt og slått til blods på Grønland i Oslo natt til søndag. Begge tror overfallet skyldes at de er homofile.

Ved 03-tiden spiser Hagen og en kamerat kebab på Grønland Torg. To personer av utenlandsk opprinnelse kommer bort for en tilsynelatende hyggelig prat.

- De sa at de selv var homofile, og spurte oss om homosteder i Oslo. De lurte på hvordan det var å være homofil, og jeg opplevde det som en fin samtale, sier Hagen til VG Nett.

Ondskap

Etter å ha spist ferdig gikk Hagen og kameraten hjemover.

Plutselig dukket de sammen guttene opp, og slo Hagen med tre slag. Han gikk rett i bakken.

- Jeg husker egentlig ikke helt hva som skjedde. Det var blod overalt, og først trodde jeg at kameraten min var død, han lå livløs i en blodpøl, forteller Hagen.

Noen forbipasserende hjalp dem, og guttene dro til legevakten. Hagen måtte sy flere sting både i pannen og ved nesen, og skal mandag undersøkes på sykehuset ettersom nesen hans trolig er brukket.

- Det opplevdes som ondskapsfullt og jeg synes det er veldig trist. Mange tror det er så greit å være homofil i dag, men denne type episoder tyder på det motsatte. Det hadde nesten vært lettere å ha blitt utsatt for blind vold, uten grunn, sier Hagen.

- Glad jeg lever

- Jeg er glad jeg er i live, men opplevelsen føles meningsløst og veldig urettferdig.

Han synes det er viktig å fortelle omverdenen om episoden for å sette fokus på at homohets ikke er historie i Norge.

Knut Øyvind Hagen har deltatt i sangkonkurransen tre ganger, både som artist og komponist. Sangen han skrev for Jannicke Abrahamsen kom på andreplass i den norske Grand Prix-finalen i 2007. I år deltok han i den latviske finalen som artist og endte på fjerdeplass.

Politiet i Oslo har ikke kjennskap til saken, ifølge operasjonsleder.

(VG Nett/NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks