Hovedinnhold

Homo-overfallsmann: - Dette er en muslimsk bydel

Politiet i Oslo ser alvorlig på at et homofilt par ble overfalt av en mann av utenlandsk opprinnelse på Grønland i Oslo.

Det var søndag 9. august at paret var på vei hjem om kvelden etter konsert og middag i Oslo sentrum. De gikk hånd i hånd langs veien like ved der de bor på Grønland.

- Plutselig kom det en mann i 40-årene bort til oss, unnskyldte seg og spurte om vi snakket norsk. Deretter spurte han «hva er det for noe?» mens han pekte på hendene våre, sier Anders (24) til Dagbladet.

Sparket hardt

Mannen av utenlandsk opprinnelse ga klart uttrykk for hva han mente om normale norske verdier.

- Han sa: «Det der liker jeg ikke. Dette er en muslimsk bydel».

Paret fortsatte å gå rolig oppover fortauet, men like etter kom mannen etter og sparket den ene av dem hardt bakfra. Anders' kjæreste tok fram mobilen for å ringe politiet, og overfallsmannen forsvant raskt fra stedet. Oslo-politiet sier saken er anmeldt og under etterforskning.

- Vi ser svært alvorlig på dette. Det homofile norske paret har forklart at de kom gående og møtte en mann på rundt 40 år. Mannen skal først ha ropt til dem at «dette er en muslimsk bydel, vi tolerer ikke slikt her», sier vaktleder Oddleif Sveinungsen ved Sentralvakta i Oslo politidistrikt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks