Hovedinnhold

Hollywood-millardær til VG Nett etter båtbrann: - No problem!

(VG Nett) Det er fortsatt uklart hvor store skader en av verdens største seilbåter fikk i brannen. Den styrtrike eieren tar dramaet med stor ro.

Bare timer etter at det brøt ut brann i seilbåten hans «Eos», en 93 meter lang seilbåt verdsatt til 900 millioner kroner, kom Barry Diller slentrende gjennom Oslo Sentrum.

Klokken 15.18 i ettermiddag fikk politiet melding om at det brant i en stor seilbåt ved Ormøya i Indre Oslofjord.

VG Nett møter ham i Stortingsgaten, på vei inn i ventende minibuss. Han er avslappet i klesveien, og har en hund av rasen Jack Russel-terrier i bånd.

- Det er lite å få gjort. Gjort er gjort. No problem. Det viktigste for meg er at ingen ble skadet. Det er bare en båt, sa Diller før han tok hunden under armen, takket høflig for henvendelsen og satte seg inn i bussen.

Milliardæren er ikledd mokkasiner, blå seilerbukser og en grå Musto seilerjakke.

- Reisefølge på 80

Han er fattet og rolig bare timer etter at han ble han evakuert fra den brennende millionbåten av norske redningsmannskaper. Både om bord på båten og på stedet hvor han ble ført i land etter evakueringen, har vitner beskrevet ham som sint og tydelig oppgitt.

EKTEPAR: Diane von Fürstenberg og Barry Diller fikk et litt annerledes Norges-opphold enn først planlagt da båten deres tok fyr. Her er de fotografert på premieren på Broadway-stykket «A Steady Rain» i New York. FOTO: Evan Agostini/AP Photo
EKTEPAR: Diane von Fürstenberg og Barry Diller fikk et litt annerledes Norges-opphold enn først planlagt da båten deres tok fyr. Her er de fotografert på premieren på Broadway-stykket «A Steady Rain» i New York. FOTO: Evan Agostini/AP Photo

Diller har nærmere ni milliarder kroner i formue. Han grunnla i sin tid nyhetskanalen Fox Broadcasting Company, og var i ti år sjef for det amerikanske filmselskapet Paramount Pictures.

Ifølge VG Netts opplysninger har han med seg et reisefølge på 80 personer, de skal nå være innlosjert på Hotel Continental.

Politiet i Oslo bekreftet tidlig at det ikke var andre om bord i båten enn de som jobbet der.

Båten har egne røykdykkere som sammen med brannvesenet i Oslo bisto med å slukke brannen som politiet fikk melding om klokken 15.18 lørdag ettermiddag.

25 brannfolk i sving

- Det var en vanskelig brann, sier Nils Kristiansen, vakthavende brannsjef i Oslo, til VG Nett i det nødetaten trekker seg tilbake.

Det har ikke vært nødvendig å trekke båten til land som redningsetatene først antok de måtte gjøre for å kunne slukke brannen.

- Skadene i toppetasjene er til dels store. Ellers er skadene på båten minimale, sier Kristiansen, som totalt har hatt 25 menn og kvinner i sving på båten.
Han sier til VG Nett at det er for tidlig å si noe om brannårsaken.

Politiet skriver på Twitter at de oppretter en undersøkelsesak.

Stor skute

Skipet er en av de største private seilskutene i verden.

Ifølge Forbes.com skal den 70 år gamle amerikaneren ha en formue på ti milliarder kroner.

Ifølge Charterworld.com skal båten ha plass til 16 passasjerer og et mannskap på 21.

Seilbåten ble bygget i 2006 i Lurssen i Nederland, og da den ble sjøsatt i 2007 tok den plassen som verdens største seilbåt, skriver nettstedet.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks