Hovedinnhold

Warloe skal ha advart romkameraten

«Hold deg unna leiligheten»

KJØP OG SALG: Warloes 31 år gamle venn er siktet for omsetning i en større narkotikasak, men Høyre-politikeren knyttes ikke til denne saken. Foto: Scanpix
KJØP OG SALG: Warloes 31 år gamle venn er siktet for omsetning i en større narkotikasak, men Høyre-politikeren knyttes ikke til denne saken. Foto: Scanpix
(VG Nett) Kort tid før politiet ransaket stortingsleiligheten til Henning Warloe (H), skal han ha ringt til kameraten (31) og bedt ham holde seg unna boligen hvor de begge bodde.

Denne saken handler om:

31-åringen hadde nøkler til stortingsleiligheten, og skal ha hatt tilhold der siden i fjor sommer.

Etter det VG får opplyst, skal Høyre-politikeren ha forsøkt å ta kontakt med kameraten over telefon ved 13-tiden sist fredag.

En drøy time senere skal 31-åringen ha ringt tilbake til Henning Warloe (50).

I løpet av samtalen skal Høyre-politikeren ha bedt kameraten om å holde seg unna leiligheten bak slottet.

- Dette er ukjent for meg, er 31-åringens forsvarer, advokat Cato Johannessens kommentar til VGs opplysninger.

Politiet ville inn

Politiet tok kontakt med Warloe fredag, og informerte om at de ville inn i leiligheten.

- Vi var i kontakt med Warloe med tanke på dette, samt Stortingets sikkerhetsavdeling, som gjorde at vi fikk tilgang til leiligheten, sier politiadvokat Bjørn Erik Pettersen i Romerike politidistrikt.

Det er uklart om Warloe tok kontakt med vennen før eller etter at han hadde snakket med politiet.

Etter det VG kjenner til skal ikke Warloe ha ønsket å forklare 31-åringen om bakgrunnen for hvorfor han skulle holde seg unna.

- Jeg ønsker ikke å kommentere opplysninger som går inn i etterforskningen, sier politiadvokat Pettersen.

Kontakten Warloe eventuelt har hatt med andre har vært et tema i avhøret med ham.

- Jeg vet at han har blitt stilt spørsmål om dette og at politiet undersøker telefontrafikken, men jeg har selv ikke lest avhøret, så jeg vet ikke om opplysningene stemmer, sier Warloes forsvarer, Erling O. Lyngtveit.

Rett fra fest

Fredag oppholdt Warloe seg i Hordaland, men han returnerte til hovedstaden med fly ved 16.30-tiden.

Samtidig tok politifolk fra Romerike politidistrikt og sikkerhetssjefen på Stortinget seg inn i leiligheten som tilhører Warloe og ligger bak Slottet.

NARKOFUNN: Politiet fant små mengder narkotika i stortingsleiligheten til Henning Warloe sist helg. Foto: Høyre
NARKOFUNN: Politiet fant små mengder narkotika i stortingsleiligheten til Henning Warloe sist helg. Foto: Høyre

Etter det VG får opplyst, skal ikke 31-åringen ha hørt noe mer fra Warloe gjennom ettermiddagen og kvelden, så han skal ha tatt sjansen på å dra innom leiligheten sent på kvelden for å dusje og skifte klær.

Deretter skal han ha reist på en fest og ikke returnert til boligen før ved 06.00-tiden lørdag morgen.

Én time senere banket politiet på døren.

- Inne i leiligheten fant vi både 31-åringen og Warloe, og det var naturlig å ta begge inn til avhør, sier politiadvokat Pettersen.

«Datet» Warloe

31-åringen skal, ifølge VGs opplysninger, ha forklart politiet at han har «datet» Høyre-politikeren en periode, men at han ikke opplevde det som at de hadde et forhold. Den narkosiktede mannen skal ha beskrevet Warloe som en person han var glad i og at de to var venner.

VG kjenner til at 31-åringen også skal ha forklart politiet at Warloe hverken visste at han brukte eller oppbevarte amfetamin i stortingsleiligheten. Han skal heller ikke ha visst at han jobbet som kurer.

Politiet på Romerike har i en periode vært på jakt etter den 31 år gamle mannen, som også skal ha blitt tatt med seks gram amfetamin i fjor.

Har vært kurer

Etter det VG får opplyst, skal den 31 år gamle mannen ha innrømmet overfor politiet å ha vært kurer to ganger for den medsiktede italieneren (36).

Den første gangen skal ha vært i fjor høst da han hentet en plastpose med amfetamin ved et skogholt i Nittedal i Akershus.

31-åringen skal da ha vært sammen med italieneren og en av de tre litauerne som også er siktet i saken.

Kameraten til Høyre-politikeren skal ha fått 2000 kroner for jobben, og han skal ha levert narkotikaen til en adresse i Oslo hvor italieneren holdt til.

Den andre gangen han tok på seg et oppdrag var i julen i fjor, skal 31-åringen ha forklart til politiet. Da skal han ha hentet en hvit pappeske med et narkotisk stoff på østkanten i Oslo.

Etter det VG får opplyst, skal 31-åringen ha forklart politiet at han var blakk i julen og at han fikk noen tusenlapper for jobben.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks