Hovedinnhold

Warloe: - Jeg tror vel at jeg har klart å leve et slags dobbeltliv

VIL TILBAKE: Henning Warloe har ruset seg hyppig i året som gikk, og skulle ønske han kunne beholdt sin avvisende holdning til narkotika. Foto: Hallgeir Vågenes/VG
VIL TILBAKE: Henning Warloe har ruset seg hyppig i året som gikk, og skulle ønske han kunne beholdt sin avvisende holdning til narkotika. Foto: Hallgeir Vågenes/VG
BERGEN (VG Nett) Stortingsrepresentant Henning Warloe (H) sier han brukte narkotika omtrent annenhver helg i året som gikk.

Denne saken handler om:

Tirsdag ble det kjent at politiet sist fredag hadde gjennomført en razzia i Warloes stortingsleilighet.

Politiet var ute etter en venn av Høyre-representanten, som siden i fjor sommer delvis har bodd i leiligheten.

I avhør i etterkant av razziaen erkjente Warloe at han i løpet av de to siste månedene har brukt narkotika.

LES MER I DAGENS PAPIRUTGAVE AV VG OG VG+!

Var avholdsmann

Overfor VG erkjenner stortingsrepresentanten at bruken har vært hyppig det siste året.

- Jeg tror vel at jeg har klart å leve et slags dobbeltliv. Jeg har holdt dette på et nivå der jeg har kunnet skjøtte min jobb og andre forpliktelser, forteller bergenseren som siden 2009 har sittet på Stortinget for Høyre.

Før det var han byråd i Bergen.

Han sliter selv med å forklare hva som gjorde at han begynte å ruse seg.

LES MER: I dagens papirutgave av VG. Foto: Faksimile
LES MER: I dagens papirutgave av VG. Foto: Faksimile

- Jeg har ikke noe godt svar. Jeg har vel kanskje tenkt at «nå har jeg alltid vært så ordentlig og skikkelig, kanskje jeg skulle tørre å være litt uskikkelig også», sier Warloe.

- Nei, jeg vet ikke om jeg har noe godt svar. Jeg vet hvordan det har startet og utviklet seg, og hadde du spurt meg for ti år siden om dette ville bli en reell situasjon, ville jeg avvist det. Jeg har en bakgrunn som en relativt nøktern og lovlydig person, og ikke utagerende. Jeg var til og med avholdsmann fra jeg var 20 til jeg var 30, og hadde et veldig restriktivt syn på rusmidler, og da bare lovlige rusmidler. Noe annet var uaktuelt, forteller Warloe til VG.

Begynte sporadisk

- Når var første gang du prøvde narkotika?

- Det skjedde på en ferietur for fire år siden, og det var første gang.

- Hvor ofte har du ruset deg siden det?

- Til å begynne med var det helt sporadisk, noen ytterst få enkelttilfeller i de to årene etter. Veldig, veldig få ganger, ikke noe bruk av noe omfang. Det skjedde først gradvis etter at jeg var kommet til Oslo, og begynte på Stortinget.

- Og hvor ofte ble det da?

- Det begynte også ved en enkeltanledning, og så ble det gradvis noe oftere. Jeg har ruset meg annenhver helg i snitt, det siste året. Ikke mer enn det, kanskje litt mindre. Så noe daglig bruk eller tungt rusmisbruk vil jeg avvise at jeg har hatt. Men i mitt tilfelle er det vel slik at selv lite er altfor mye, sier 50-åringen.

Overfor VG erkjenner han at han har ruset seg på både amfetamin, kokain, GHB og Ecstasy.

Ville gått tilbake

- Hadde jeg kunnet gå tilbake og beholdt min avvisende holdning til narkotika, ville jeg naturligvis ønsket å gjøre det. Men jeg vil være skinnhellig hvis jeg sier jeg har vært uskyldig i å komme ut for dette her. Jeg har vært i stand til å gjøre mine egne valg, og dessverre har jeg gjort gale valg. Men selvfølgelig skulle jeg gjerne ønske jeg ikke hadde gått den veien jeg har gjort. Selvfølgelig, sier Warloe.

- Hva tenker du om reaksjonen fra partiet, da denne saken ble kjent?

- Dette er jo en krevende og alvorlig sak, og jeg har ingen grunn til å kritisere Høyres behandling. Hvis det er noen som har noe å klage på, er det Erna Solberg. Jeg synes det er veldig leit å påføre henne denne belastningen, og enda mer den belastningen det har påført mine nærmeste i min familie.

- Kan du si nå at du aldri vil bruke narkotika igjen?

- Jeg kan vel ikke avgi noen garanti, men jeg kan med hånden på hjertet si at jeg vil gjøre det jeg kan for å unngå en situasjon der jeg bryter norsk lov. Jeg innser jo kanskje i enda større grad enn tidligere ansvaret ved det vervet jeg har, sier stortingsrepresentanten til VG.

Les mer om Henning Warloe og stormen rundt ham på VG+
Les mer om Henning Warloe og stormen rundt ham på VG+

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks