Hovedinnhold

Politikerdatter knivtruet

Stortingsrepresentant Ivar Kristiansen (H) er sjokkert, sint og fly forbannet etter at hans 19-årige datter ble truet på livet med kniv.

Denne saken handler om:

- Jeg blir fylt med aggresjon og hat mot folk som går rundt med kniv, sier Kristiansen til VG.

- Alt annet blir helt uvesentlig. Det vi holder på med her på Stortinget, blir uviktig, sier han.

Natt til søndag 14. november skal en mann mellom 18 og 20 år av utenlandsk opprinnelse ha truet den 19 år gamle jenta på livet - med en stor kniv.

Mann fulgte etter

Kristiansen har vært borte fra jobb flere dager etter den dramatiske overrumplingen. Han sitter i både arbeidsutvalget i Høyre og styret i stortingsgruppen, samt at han er partiets næringspolitiske talsperson på Stortinget.

- Når din egen datter blir truet på livet, legger du alt annet til side. Jeg var midt i en budsjettprosess og langt hjemmefra. Jeg trodde dette var noe som først og fremst var et storbyfenomen, noe som vi i Bodø var forskånet for, sier Høyre-politikeren.

Det var da Høyre-toppens datter var på vei hjem fra Bodø sentrum at hun ble oppmerksom på en mann som fulgte etter henne.

- Jeg opplevde det som veldig skummelt og fryktelig skremmende. Jeg trodde ikke at noe sånt kunne skje. Man tenker jo at sånt ikke skjer med en selv, sier 19-åringen, som ikke vil stå frem med fullt navn og bilde.

Hun forteller at mannen kom med en rekke slibrige kommentarer og tilnærmelser.

- Jeg ba ham om å la meg være i fred og sa at jeg ikke ville snakke med ham. Etter det spurte han om vi kunne være kjærester, forteller 19-åringen.

Trakk frem kniv

Da hun igjen avviste ham, skal han ha trukket frem en stor kniv og truet henne på livet:

- Jeg er nødt til å drepe deg, sa han plutselig. Alt skjedde så fort, forteller hun.

Hun forsøkte å stikke av, og klarte etter hvert å komme seg unna.

- Det var en lys tanke som dukket opp. Bare spring, spring! Han var rett bak meg ganske lenge og tok tak i jakken min, sier hun.

Hun klarte å ringe en venninne mens hun lå gjemt inne i en busk. Venninnen og hennes bror skal ha kommet til unnsetning.

Arne Hammer, gruppeleder for kriminalvakten i Bodø-politiet, forteller at de har avhørt en jevnaldrende mann.

- Han er ikke siktet, men mistenkt for forholdet. Han har benektet alt, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks