Hovedinnhold

Høyre vedtok å fjerne flypassasjeravgiften

Høyres landsmøte sluttet seg fredag til et forslag om å fjerne den utskjelte flypassasjeravgiften og erstatte den med en annen avgift.

Denne saken handler om:

Forslaget fra Østfold Høyre ble tatt opp på tampen av samferdselsdebatten. I voteringen ble det flertall for forslaget, som lyder ”fjerne flypassasjeravgiften og erstatte den med en avgift som har klar miljøeffekt.”

Flypassasjeravgiften var en del avbudsjettavtalen mellom regjeringen og samarbeidspartiene i november 2015. Den ble innført 1. juni i fjor.

Avgiften ilegges alle avganger fra norske lufthavner med en sats på 80 kroner per passasjer, pluss moms, totalt 88 kroner.

Avgiften er beregnet å gi 1,6 milliarder kroner i inntekter i inneværende år.

LO-leder Gerd Kristiansen sier hun synes det er bra at Høyres landsmøte «tar til fornuft» i spørsmålet om flypassasjeravgiften.

– LO har vært tydelige på at flyseteavgiften er en uting. Føyer seg inn i en rekke av underlige avgifter fra denne regjeringen som rammer vanlige folk og arbeidsplasser, sier hun, og legger til:

– Det er bra at de nå tar til fornuft, men trist at det skjer etter at hundrevis av arbeidsplasser har gått tapt rundt omkring i landet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks