Hovedinnhold

Høyre savner grep for unge uføre

PÅ RETT VEI: Høyres sosialpolitiske talsmann Torbjørn Røe Isaksen mener regjeringen er pårett vei, men savner en mer målrettet plan. Foto: EIVIND GRIFFITH BRÆNDE
PÅ RETT VEI: Høyres sosialpolitiske talsmann Torbjørn Røe Isaksen mener regjeringen er pårett vei, men savner en mer målrettet plan. Foto: EIVIND GRIFFITH BRÆNDE
Høyre savner en målrettet plan fra regjeringen for å hindre at flere unge havner på uføretrygd.

Denne saken handler om:

- Alle fortjener en ny sjanse, også unge som blir syke. Det er for mange unge som av systemet henvises til passive støtteordninger. Vi må i stedet gjøre alt vi kan for å rehabilitere og gi unge en fot innenfor arbeidslivet, sier Høyres sosialpolitiske talsmann Torbjørn Røe Isaksen.

Han mener regjeringen tar steg i riktig retning med den nye uføremeldingen.

- Det gjelder blant annet innføringen av et mer fleksibelt system for uføre som har restarbeidsevne, og levealdersjustering også for uføre, sier han.

Røe Isaksen er imidlertid usikker på om halv levealdersjustering er rett.

- Allerede i dag kommer over 40 prosent av alderspensjonistene fra uførepensjon, og i verste fall vil dette forslaget føre til at denne gruppen blir enda større. Det er urettferdig for dem som står i arbeid, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks