Hovedinnhold

Høyre mener romfolk-problematikken er regjeringens ansvar

SLUTT PÅ FERIEN: Olemic Thommessen (H) mener regjeringen må komme seg ut av feriestolen og ta tak i romfolk-situasjonen på både nasjonalt og internasjonalt plan. Foto: Bjrøn Sigurdsøn/Scanpix
SLUTT PÅ FERIEN: Olemic Thommessen (H) mener regjeringen må komme seg ut av feriestolen og ta tak i romfolk-situasjonen på både nasjonalt og internasjonalt plan. Foto: Bjrøn Sigurdsøn/Scanpix
(VG Nett) Romfolk-problemet må diskuteres på nasjonalt og internasjonalt plan, ikke lokalt mener Høyres Olemic Thommessen.

Denne saken handler om:

Representant i stortingsgruppen fra Oppland Høyre, Olemic Thommessen mener det er defensivt av de rødgrønne å la Oslo kommune ta støyten for den såkalte romfolk-invasjonen.

- Må opp av feriestolen

Han minner om at Oslo allerede har problemer med å holde tritt i befolkningsveksten.

- Problemet er for stort til at ansvaret kan legges på én kommune. Før eller senere må regjeringen opp av feriestolen og bidra til en håndtering av dette.

Arbeiderpartiets stortingrepresentant for Oslo, Hadia Tajik, mener derimot at problemene som er lokale, bør tas lokalt.

- I utgangspunktet mener jeg man må finne lokale løsninger og ta tak i problemene der de er, sier hun til VG Nett tirsdag.

Hun går nå ut med moralsk støtte til en eventuell "opprydningsaksjon" av romfolk i Oslo.

Internasjonalt problem

Romfolket har blitt kjent som et omreisende folkeslag, og en undersøkelse i 2010 slo fast at kun 15 prosent av de unge i folkegruppen har yrkesskole eller videregående utdanning, mot over 70 prosent blant andre europeere med tilsvarende levekår.

- Problematikken rundt romfolket er et problem over store deler av Europa. De er et stigmatisert folkeslag som drives fra skanse til skanse i land etter land, sier Thommessen til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks