Hovedinnhold

Høyre-homo refses for sado-melding

...men nekter å legge seg flat

FÅR KRITIKK: Høyres justispolitiske talsmann André Oktay Dahl får kritikk etter å ha uttalt at kun sadomasochister har glede av fysisk avstraffelse i form av pisking. Foto: Andrea Gjestvang
FÅR KRITIKK: Høyres justispolitiske talsmann André Oktay Dahl får kritikk etter å ha uttalt at kun sadomasochister har glede av fysisk avstraffelse i form av pisking. Foto: Andrea Gjestvang
(VG Nett) Høyres Andre Oktay Dahl får smake den verbale pisken etter å ha sammenlignet voldelig avstraffelse med SM-sex.

Denne saken handler om:

Tidligere denne måneden gikk professor i idéhistorie, Espen Schaaning ut i Dagbladet og foreslo pisking som alternativ til fengselsstraff. Forslaget skapte stor debatt i norske medier og også blant stortingspolitikere ble saken diskutert.

- Bare sadomasochister vil ha glede av pisking som straffemetode, sa Høyres justispolitiske talsmann André Oktay Dahl og avslo blankt forslaget.

Uttalelsen har klart å hisse opp Svein Skeid, talsmann for norske sadomasochister. Han sitter i et utvalg i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) som ønsker å forandre den norske diagnosemanualen.

Der står transvestisme, fetisjisme og nettopp sadomasochisme oppført som en diagnose og det ønsker LLH en forandring på. Norge er nå det eneste skandinaviske landet som fremdeles opprettholder sadomasochisme som diagnose.

KRITISK: Svein Skeid, talsmann for norske sadomasochister, i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) Foto: Privat
KRITISK: Svein Skeid, talsmann for norske sadomasochister, i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) Foto: Privat

Skiller vold og SM-sex

- Vi ønsker ikke at sadomasochisme skal bli et skjellsord og hvis Oktay Dahl fortsetter med disse uttalelsene sine så bidrar han til at det blir det, sier Svein Skeid til VG Nett.

Diskutér sex og samliv på VG Nett her.

Sammen med Andrés Lekanger i Skeivt Forum gir han høyrepolitikeren ris i et leserinnlegg i Dagbladet i dag. Her skriver de to at sammenblandingen av voldelig pisking og sadomasochisme er uheldig.

- Det er forskjell på vold og SM-sex. Sammenblandingen er uheldig. SM dreier seg om et avtalt rollespill, og har ingen ting å gjøre med brutale straffemetoder, sier Skeid, som presiserer at sadomasochister ikke har mer glede av overgrep og ufrivillig smerte enn andre.

Det er Høyres André Oktay Dahl fullt klar over, ifølge ham selv.

- Trodde de tålte en trøkk

- Jeg beklager hvis jeg har støtt noen, men jeg trodde at sadomasochister tålte en trøkk. Hvert fall når det jeg sa var ironisk ment, sier han til VG Nett.

Oktay Dahl mener det er for lite humor i norsk politikk og ønsker ikke å unnskylde seg for det språklige bildet han brukte.

Høyre-politikeren er selv homofil, men reagerer ikke nevneverdig på at kritikken mot ham kommer fra Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH).

- Det er en forening og jeg tror ikke den representerer hver enkelt homos tanker og følelser, sier han til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks