Hovedinnhold

Høyre får Hollywood-hjelp i valgkampen

Harald Zwart: - Viktig å engasjere seg i lokalpolitikken

VALGKAMPFILM: Filmregissøren Harald Zwart har laget valgkampfilm for Østfold Høyre. Her sammen med kona Veslemøy unde premieren på Karate Kid-filmen i London i fjor. Foto: NINA EIRIN RANGØY
VALGKAMPFILM: Filmregissøren Harald Zwart har laget valgkampfilm for Østfold Høyre. Her sammen med kona Veslemøy unde premieren på Karate Kid-filmen i London i fjor. Foto: NINA EIRIN RANGØY
(VG Nett) Den verdenskjente norske filmregissøren Harald Zwart kaster seg inn i lokalvalgkampen i hjemfylket Østfold.

Denne saken handler om:

Zwart, som står bak flere store Hollywood-produksjoner de siste årene, har nå laget reklamefilm for fylkespartiet til Høyre. Filmen blir lansert mandag, og skal vises på kino flere steder i landet fram til valgdagen.

Følg valget på VG Netts Facebooksider! 

Zwart bekrefter overfor VG Nett at det var han som tok kontakt med Østfold Høyre, og lanserte ideen om et samarbeid. Arbeidet gjør han helt gratis.

- Arbeiderpartiet har lenge benyttet seg av store artister i valgkampen. Dette er mitt bidrag til å gi Høyre litt drahjelp, sier Zwart.

Løftebrudd

Zwart er kjent som en ivrig Fredrikstad-entusiast, og har blant annet tatt med seg en rekke Hollywood-kjendiser til hjembyen i forbindelse med lanseringen av sine filmer. Han understreker at han engasjerer seg i lokalpolitikken, til tross for at han til daglig holder til i Los Angeles.

Regissøren har ikke tidligere engasjert seg direkte i politikk, men mener det er viktig å bidra i valgkampen.

- Jeg er stolt over å være østfolding, og mener det er viktig å delta i lokalpolitikken. Denne filmen er derfor laget ut fra rent og skjært engasjement, sier Zwart til VG Nett.

Budskapet i den drøye ett minutt lange reklamefilmen er på det Høyre mener er løftebrudd fra de andre partiene. Filmen skal først og fremst brukes i den lokale valgkampen i Østfold, men skal også vises i andre fylker og kommuner der Høyre er i opposisjon.

Maktskifte

På en måling i dagens VG ligger Fredrikstad Høyre an til å gjøre et svært godt valg, sammenlignet med lokalvalget for fire år siden. Partiet får en oppslutning på 20 prosent, en fremgang på 6,8 prosentpoeng fra valget i 2007.

LES OGSÅ: Høyre fram på kommunebarometer

Likevel ligger det an til maktskifte i den Frp-styrte østfoldbyen. Arbeiderpartiet går frem hele 11 prosentpoeng, og får en oppslutning på 44,2 prosent.

LES OGSÅ: AUF beskylder Stang for å opptre udemokratisk

Leder i Østfold Høyre, Tage Pettersen, er svært stolt over å få den kjente filmregissøren med på laget.

- Det var Harald selv som tok kontakt med oss og spurte om det var noe han kunne bidra med. Det syntes vi var så spennende at vi valgte å gå videre med planene. Det er klart det er gøy å få støtte fra en så celeber person sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks