Hovedinnhold

Høyre-Erna med advarsel til de rødgrønne

** Skal vinne valget med skolepolitikk
** - Rødgrønn ideologi står i veien for sunn fornuft

FYRTE LØS: Høyre-leder Erna Solberg var ikke nådig i sin kritikk mot den rødgrønne regjeringen sin skolepolitikk på partiets kommunalkonferanse lørdag 8. september. Foto: Erik Norrud / Høyre
FYRTE LØS: Høyre-leder Erna Solberg var ikke nådig i sin kritikk mot den rødgrønne regjeringen sin skolepolitikk på partiets kommunalkonferanse lørdag 8. september. Foto: Erik Norrud / Høyre
Tanken på at landets sjuendeklassinger aldri har opplevd annet enn rødgrønn skolepolitikk, får det til å gå kaldt nedover ryggen på Høyre-leder Erna Solberg.

Denne saken handler om:

Denne helgen arrangerer Høyre sin årlige kommunalkonferanse på Hamar.

Partilederen åpnet konferansen med å komme med en advarsel til den sittende regjeringen.

- Jeg har en liten advarsel til den rødgrønne regjeringen. Høyrelaget som kjemper om valgseier til neste år er sterkere enn noensinne, sa Solberg til applaus fra salen.

I talen sin fyrte hun løs mot regjeringens utdanningspolitikk.

- De som begynte på ungdomstrinnet i år har gått syv av syv år i grunnskolen med en kunnskapsminister fra SV. Det er syv år med tapte muligheter for skolens svakeste. Rødgrønn ideologi står i veien for sunn fornuft.

Med helblå meningsmålinger og rekordstor oppslutning landet over, kunne rammen knapt vært bedre for en partileder nyss hjemvendt fra massemønstringene under landsmøtene til republikanere og demokrater i USA.

- Det er en litt annen stemning, der borte. Men det gamle ordtaket er best. Borte er bra, men hjemme er aller best, sa Høyre-lederen, som brukte overraskende lite plass på å skryte av framgangen partiet hennes opplever.

- Meningsmålinger er hyggelig, men det er bare én dag som gjelder. Det er valgdagen neste høst, poengterte Solberg.

Høyre-lederen spår en valgkamp som kretser rundt helsepolitikk, samferdsel og norsk økonomi i lys av den europeiske gjeldskrisen.

- Alle disse sakene har en ting til felles: Vi trenger kunnskap i topp for å løse de vanskeligste utfordringene og kunnskap i bredden for å slippe alle gode krefter til, sa hun og tegnet opp følgende hovedsak for Høyre i de kommende månedene: Kunnskap i skolen.

- Det er selve nøkkelen for å trygge arbeidsplassene og løse utfordringene samfunnet står overfor, hevder hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks