Hovedinnhold

Ditlev-Simonsen slipper å betale

Og dermed vil skattedirektoratet endre reglene

AVSLØRT: Etter avsløringen av tidligere Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsens hemmelige bankkontoer i Sveits har henvendelsene fra angrende syndere blitt mangedoblet. Foto: ESPEN BRAATA
AVSLØRT: Etter avsløringen av tidligere Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsens hemmelige bankkontoer i Sveits har henvendelsene fra angrende syndere blitt mangedoblet. Foto: ESPEN BRAATA
(VG Nett) Den nylig avgåtte Oslo-ordføreren Per Ditlev-Simonsen slipper å betale skatt etter skattejukset fordi kravet er foreldet.

Denne saken handler om:

Kravet er foreldet fordi det er mer enn ti år gammelt. Selv om familien Ditlev-Simonsen ønsker å gjøre opp for seg, vil de få de pengene i retur, melder NRK.

Sammen med datteren Cecilie og sønnen Sverre har Ditlev-Simonsen innrømmet at han ikke har betalt skatt av tre millioner kroner fra en hemmelig konto i Sveits.

Årsaken er at de hemmelige kontoene ifølge familien selv ble gjort opp og avsluttet for 12-13 år siden.

Les alt om Ditlev-Simonsen sakenher.

Penger kommer i retur

Den tidligere ordføreren har sagt at han ønsker å gjøre opp for seg, men så lett blir det altså ikke. For; de hemmelige kontoene i Sveits skal altså ha blitt avsluttet og gjort opp for 12 eller 13 år siden. Kravet er dermed foreldet - det vil si at det er mer enn ti år gammelt.

Konsekvensen blir da at det ikke er noen ligning å føre en innbetaling mot. Dermed er kemneren pliktig å sende pengene tilbake til Ditlev-Simonsen, skriver NRK videre.

Hverken Oslo ligningskontor, Kemneren i Oslo eller skattedirektoratet ønsker å kommentere saken, men Skattedirektoratet bekrefter at reglene er slik.

Skattedirektoratet vil nå endre reglene som følge av Ditlev-Simonsen-saken slik at også innbetalinger mot foreldede krav skal godtas, ifølge NRK.

BILDESPESIAL:Per Ditlev-Simonsens liv som ordfører

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks