Hovedinnhold

Anklager Hagen for utpressing

Mener milliardæren prøver å kjøpe seg Høyres politikk

- UAVKLART: Stein Erik Hagen sier at salget av Orkla Media ennå ikke er klart. Foto: SCANPIX
- UAVKLART: Stein Erik Hagen sier at salget av Orkla Media ennå ikke er klart. Foto: SCANPIX
Fylkesvaraordfører Tom-Christer Nilsen (H) i Hordaland beskylder milliardær Stein Erik Hagen for utpressingsforsøk.

Denne saken handler om:

Også Høyres nestleder Per-Kristian Foss har forståelse for at uttalelsene fra Hagen til VG tidligere denne uken kan bli oppfattet som forsøk på å utøve økonomisk press mot partiet.

Milliardæren, som i fjor ga over en million kroner til partiet, varslet i torsdagens VG at han «ikke kommer ikke til å gi mer penger til Høyre før ledelse og politikk er endret».

Frontalangrep

I bloggen sin på Hordaland Høyres hjemmesider går Nilsen til frontalangrep på milliardæren: «Denne eks-kjøpmannen med et kongelig og statsministerlig kontaktbehov som er en psykologisk avhandling verdig, forsøker nå å kjøpe Høyres politikk. (...)

Jeg tror han må ha misforstått demokratiet, og tror at folk og meninger er noe han kan kjøpe og selge som grønne erter og Gilde-kjøtt i diskene på ICA.

Det er helt greit at Hagen ikke vil være med i Høyre. (...) Det som ikke er greit er å bre seg ut over helsider i hovedstadspressen og komme med dårlig skjulte utpressingsforsøk: Jeg gir dere penger dersom dere gjør som jeg vil. Hagen, vi gjør som vi vil, ikke som du vil. Dersom du ønsker å påvirke politikken i Høyre, må du gjøre det gjennom å engasjere deg i partiet og diskutere innad, og overbevise medlemmene i Høyre om at du har rett. Vi kan ikke kjøpes.»

Reagerer kraftig

Høyre-nestleder Per-Kristian Foss har forståelse for at uttalelsen fra Hagen kan oppleves som utpressing.

- Men selv leste jeg det ikke slik. Det ville være meg fullstendig fremmed å tenke tanken på at penger skulle avgjøre politikk eller personvalg, sier Foss til VG.

- Disse reaksjonene som nå kommer, viser at man aldri skulle ha gitt noe økonomisk bidrag til Høyre. Jeg ønsket bare å trekke meg stille og rolig ut, og det har aldri vært noen mening fra min side å drive utpressing. Men jeg kan ikke garantere at jeg aldri vil gi penger til Høyre i fremtiden hvis politikken endres, det var bare det som var mitt poeng, sier Hagen til VG. Han reagerer kraftig på Nilsens uttalelser.

- Hvis det er en Høyre-mann som uttaler dette, er jeg glad for at jeg har meldt meg ut. Jeg vet ikke hvilken bakgrunn han har for å stille nærmest psykologiske diagnoser, men dette blir som i Russland, der du blir erklært sinnssyk hvis du ikke er medlem av kommunistpartiet, sier Hagen til VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks