Hovedinnhold

Hevder savnet mann er drept i selvforsvar

Eks-kone og hennes samboer siktet

SIKTET I FORSVINNINGSSAK: Politiet gjennomfører torsdag ransaking av huset hvor den savnende 40-åringen sist ble sett natt til søndag. Foto: Rune Melby
SIKTET I FORSVINNINGSSAK: Politiet gjennomfører torsdag ransaking av huset hvor den savnende 40-åringen sist ble sett natt til søndag. Foto: Rune Melby
(VG Nett) Den siktede mannen hevder at han tok livet av den savnede mannen på Aurskog i Akershus i selvforsvar.

To personer, en kvinne og en mann, er siktet i saken. Den siktede mannen har nå innrømmet overfor politiet at han tok livet av den savnede mannen, men hevder det var i selvforsvar. Etter det VG Nett kjenner til, har den siktede kvinnen tidligere vært gift med mannen som nå er drept.

Les også:Mann savnet - to siktet

Mannens forsvarer Sigmund Øien sier til VG Nett at hans klient har vært i et kort avhør, og nå viser politiet veien til den avdøde.

- Det er et selvforsvar, og det er dødelig utgang. Han er med politiet og påviser hvor avdøde befinner seg, sier Øien til VG Nett.

Han erkjenner dermed ikke straffskyld for dødsfallet.

De to siktede skal være samboere, ifølge Øien.

- Samarbeider for å oppklare

Den siktede mannen er ifølge forsvareren opptatt av å samarbeide med politiet.

- Han vil samarbeide med politiet for å oppklare hele denne saken. Han har vært i et kort avhør, og vil senere gå inn i en detaljert forklaring, sier Øien.

- Liket i Sverige

Avdøde og de siktede skal ha kjent hverandre fra før, og stedet der avdøde befinner seg skal ifølge Øien være over grensen til Sverige.

- Jeg kan ikke si annet enn at han påviser det og at det er over grensen til Sverige, sier advokaten om stedet liket skal ligge.

Det er uklart hva som var foranledning til hendelsen.

Mannen fra Sørum har vært savnet siden natt til søndag og og de siktede skal angivelig ha vært sammen med han kvelden han sist ble sett.

Den siktede mannen skal være i 40-årene.

Politiet holder pressekonferanse om saken klokken 17.00.

VG Nett følger pressekonferansen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks