Hovedinnhold

Her står kamphund-tyven

PÅGREPET: Slik sto den ene hundetyven da VGs fotograf ankom Rv. 407 i Arendal natt til lørdag. Foto: Baard Larsen
PÅGREPET: Slik sto den ene hundetyven da VGs fotograf ankom Rv. 407 i Arendal natt til lørdag. Foto: Baard Larsen
De to mennene stjal kamphunden som politiet truet med å avlive. Det endte med at den ene hundetyven ble pågrepet og lenket til et trafikkskilt med håndjern.


I et ukjent antall minutter ble mannen (19) stående alene, fastlåst til vikepliktskiltet på rv. 407 i Arendal natt til lørdag.

Sammen med 24-åringen som eier kamphunden av rasen amstaff, som politiet truer med å avlive, stjal han hunden fra Viking Redningstjenestes hundegård natt til lørdag.

Hundeeierens advokat reagerer på politiets fremgangsmåte.

- Hvis dette er riktig, er det grunn for Spesialenheten for politisaker (tidligere Sefo) å se på saken. Det er grov uforstand å sette håndjern på en person, lenke ham fast til et trafikkskilt og forlate ham. Han blir stående i en gapestokk, mener advokat Olav Sylte.

Han representerer hundeeieren som politiet jaktet på mens kameraten sto lenket fast til skiltet.

- Hvis en person hadde ranet en bank, kunne man ha påberopt seg nødrettsbestemmelse og forlatt en pågrepet på denne måten, men ikke når noen har stukket av med en hund, mener Sylte, som kun kjenner saken gjennom VG.

19-åringen mener han sto lenket fast i minst 30 minutter. Ifølge ham selv stod han slik alene for det meste av tiden. - Det var litt kjipt. Ikke brutalt, men ekkelt. Det burde vært noen til stede. Jeg hadde vært ganske hjelpesløs hvis noe hadde skjedd, sier han til VG.

Hundeeieren ble pågrepet etter kort tid noen hundre meter unna.

- De vil drepe bikkja mi! ropte han til VGs fotograf.

8. januar ble 24-åringen fratatt den ulovlige kamphunden i forbindelse med at politiet ransaket boligen hans.

Fredag skulle politiet etter planen fatte vedtak om at hunden skal avlives, men advokat Sylte ba dem vente til mandag.

- Det kan ikke være riktig å avlive hunden på grunn av feil jeg har gjort? Oppdretteren jeg kjøpte den av sa at alle papirene var i orden. Det viste det seg at de ikke var, sier hundeeieren.

Nå håper han å samle dokumentasjon som viser at hunden er så gammel at den ikke rammes av forbudsvedtaket. I påvente av en avgjørelse har amstaffen vært plassert på Viking Redningstjenestes hundegård utenfor Arendal sentrum.

Flere ganger sist uke besøkte 24-åringen hundegården for å leke og gi mat til den dødstruede 8 måneder gamle valpen. Ved 01-tiden natt til lørdag kom han tilbake til hundegården.

- Tårer i øynene

- Jeg fikk tårer i øynene av å se hvordan den hadde det der. Jeg klarte ikke å se på. Derfor tok jeg den med. Jeg er glad i hunden min. Den har ikke gjort noe galt, sier hundeeieren.

24-åringen hoppet inn i en ventende bil og forsvant fra stedet med kameraten.

Politiet ble varslet. En hundepatrulje og to andre politipatruljer startet umiddelbart jakten på de to mennene. På rv. 407 ved Rykene utenfor Arendal stanset bilen. Hundeeieren stakk av til fots med kamphunden, mens kameraten ble sittende igjen.

Han ble pågrepet og lenket fast til vikepliktskiltet.

- Jeg kjenner ikke til dette og kan ikke kommentere saken, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt.

Politiet stanset hundeeieren ved Nidelva 600-700 meter unna. Kort tid etter var amstaffen tilbake hos Viking Redningstjeneste.

- Denne hendelsen skal ikke ha noen betydning for politiets vurdering om avliving, mener Sylte.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks