Hovedinnhold

Her holder Erling bryllupstale - uten å si et eneste ord

(VG Nett) Erling Håmsø har taleangst. Derfor gjennomførte han bryllupstalen uten å åpne munnen.

Den 30. juni hadde Erling Håmsø den nesten udelte gleden av å gifte seg med Ragnhild Steensland Dahle. Problemet var bryllupstalen som han hadde grudd seg for i over halvannet år før bryllupet.

Håmsø sier til VG Nett at han i likhet med mange andre nordmenn lider av mild angst for å snakke foran store folkemengder.

- Jeg visste at dette er et høydepunkt i et bryllup. Alle skal bli rørt og alle skal le, det hjelper ikke akkurat på presset, sier Håmsø.

Ikke bare var det et problem å snakke foran folk, et annet problem var hvordan han skulle reagere hvis tilhørerne ble rørt av det han sa.

- Jeg blir fort rørt av mine egne ord og hadde jeg blitt rørt, så ville nok kona blitt rørt hun også. Da hadde det hele blitt ei smørje. Å ikke klare å holde talen fordi jeg hulket, det var den største redselen, sier Håmsø.

Godt mottatt

Dermed måtte han finne en annen løsning på problemet med bryllupstalen.

I forkant av bryllupet hadde han flere ideer til løsning. Han vurderte både å lage en film og å lage et show med vennene sine, men to uker før bryllupet kom han på ideen med en Power Point-presentasjon.

Og ideen ble mildt sagt godt mottatt.

- Alle var nervøse for meg, stakkars Erling skal holde tale tenkte de nok. Da jeg kom med det første smilefjeset og folk brøyt ut i latter, da forsto jeg at det funket, sier Håmsø.

MYE LATTER: Erling Håmsø fikk mye latter for den kreative løsningen på en bryllupstale. Bruden var også fornøyd, selv om hun ble kalt teit på dette lysarket. FOTO: PRIVAT
MYE LATTER: Erling Håmsø fikk mye latter for den kreative løsningen på en bryllupstale. Bruden var også fornøyd, selv om hun ble kalt teit på dette lysarket. FOTO: PRIVAT


Bruden var også fornøyd med resultatet. Hun hadde faktisk selv vurdert en powerpoint-presentasjon, men gikk bort fra det i siste liten.

Fornøyd brud

- Jeg måtte bare le. Dette er så typisk ham som det kunne bli. Jeg ble veldig positivt overrasket, særlig når han skulle lese det diktet. Det er Erling i et nøtteskall, sier Ragnhild Steensland Dahle.

Broren til Håmsø, som er kameramann i videoen, var også imponert over det som ble prestert.

- Utrolig kreativ måte å sno seg unna selveste brudgomstalen, og det er uten tvil den morsomste talen jeg har opplevd, sier Andreas Borge Håmsø.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks