Hovedinnhold

Her går Spetalen amok

Her mister Øystein Stray Spetalen fullstendig besinnelsen, etter at nabo Katrine Finne har hengt opp plakater som investoren oppfattet som sjikanerende.
Spetalen har problemer med å takle at han ikke får støtte fra alle sine naboer i kampen for å få stengt serveringen på kveldstid på Madserud gård.

En av naboene som engasjerer seg sterkest for restauranten, er Katrine Finne.

I onsdagens VG klaget Spetalen på støy fra Madserud gård, som ligger tvers over gaten for hans villa. I går hengte Finne derfor opp plakater i Madserud allé med påskriftene «Kjør stille, millionæren sover» og «Vokt dem for naboen».

Etter å ha blitt varslet om påfunnet fra en av sine naboer, kom Øystein Stray Spetalen i går ettermiddag kjørende forbi Finne, som sto på utsiden av Madserud gård med plakatene. En rasende Spetalen gikk ut av bilen sin og spurte Finne om hun hengte opp bilder av ham.

- Jeg svarte at det gjorde jeg ikke. Så gikk han til angrep på meg, og rev alle plakatene ut av hendene mine, forteller Finne.

- Sjikane

- Jeg opplevde dette som direkte sjikane. Da ble jeg provosert, og tok fra henne plakatene. I ettertid kan man spørre seg om det var riktig, men jeg er et menneske, og mennesker kan bli provosert, forklarer en spak Stray Spetalen.

Finne sier hun beklager oppførselen dersom Spetalen oppfattet den som sjikanerende.

- Dette var ikke ment som sjikane. Jeg ønsket å vise min støtte til Madserud gård på en litt humoristisk måte, sier Finne, som til daglig jobber i et reklamebyrå i Oslo.

Spetalen så ikke humoren i påfunnet i går ettermiddag.

- Kanskje skulle jeg bare sett at dette var på et så lavt nivå at jeg kunne le av det. Men det gjorde jeg ikke der og da, sier Spetalen.

Etter det VG får opplyst, har Katrine Finne bred støtte i nabolaget i sin kamp for at Madserud gård fortsatt skal kunne skjenke på kveldstid.

Fysisk til angrep

For tiden er Øystein Stray Spetalen i ferd med å bygge seg nytt svømmebasseng i hagen, og han har også jobbet mye med et nytt kjelleranlegg. Dette arbeidet har ifølge naboer plaget mer enn det som kommer av støy fra Madserud gård.

VGs fotograf Line Møller var til stede og tok bilder av investoren da han fratok Katrine Finne plakatene i går ettermiddag. Spetalen reagerte kraftig på fotograferingen og gikk fysisk til angrep på fotograf Møller for å få beslaglagt kameraet. I basketaket som oppsto i den forbindelse, fikk Møller et slag i ansiktet.

Deretter tok Spetalen med seg fotografens kamera inn i villaen sin, men leverte det tilbake en stund senere.

- Det jeg gjorde, var forkastelig. Jeg legger meg flat. Beklager, beklager, sa Spetalen til VG i går kveld.

- Hadde jeg oppfattet at hun var fra VG, hadde jeg aldri gjort det jeg gjorde. Jeg trodde hun var en av dem som sjikanerte meg, legger han til.

- Men mener du det er greit å ty til vold mot kvinner hvis de ikke er fra VG?

- Nei. Men jeg ble som sagt kraftig provosert av det jeg oppfattet som grov sjikane mot min person. Det er menneskelig å bli provosert, og jeg er et menneske. Dette er noe av det dummeste jeg har gjort, gjentar Spetalen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks