Hovedinnhold

Her blåser politihelikopteret kjærestene i sikkerhet

Presisjonsflygning og en handlekraftig pilot hindret båten fra å havne i fossen.

Kjæresteparet June Kristiansen fra Auli og Michael Walton fra Rælingen var ute og fisket i Glomma da motoren plutselig streiket ved 18-tiden fredag kveld, skriver Romerikes Blad.

- Vi hadde akkurat snudd og var på vei tilbake da vi plutselig traff noe midt ute på vannet. Det var antakelig en stein, sier Kristiansen til lokalavisen.

Bare meter fra fossen

Propellen og motoren ble ødelagt i sammenstøtet med steinen.

Et påfølgende motorstopp førte til at båten begynte å drive nedover elva.

Da befant paret seg bare 500 meter fra Rånåsfossen.

- Det gikk veldig raskt. Jeg ble rimelig stressa. Michael vurderte på et tidspunkt å hoppe uti vannet og svømme, men jeg gjorde det klart at det ikke var så lurt. Jeg vet hva slags undervannsstrømmer som er i elva. Jeg tror ikke vi hadde klart å svømme i land, sier Kristiansen til Romerikes Blad.

Skapte bølger

Paret ringte politiet, som hadde helikopteret i nærheten. Det var på plass i løpet av minutter, skriver avisen.

På videoen som er filmet fra politihelikopteret kan man se hvordan lufttrykket skaper bølger i vannet som driver båten med paret i sikkerhet.

- Mannskapene på helikopteret handlet raskt. De styrte helikopteret helt ned til vannet og brukte rotoren til å blåse båten inn til land, forteller Arild Ruud, operasjonsleder i Romerike politidistrikt, til Romerikes Blad.

- Jeg har tenkt litt på hva som kunne skjedd dersom politihelikopteret ikke hadde vært i nærheten. Men jeg prøver å ikke tenke på det, sier Kristiansen.

- Glade for at det gikk bra

Produksjonsdirektør Tom Flattum i Akershus Energi AS opplyser at det går rundt 1200 kubikkmeter med vann gjennom fossen hvert minutt.

- Det blir ikke en lykkelig utgang av å gå utenfor der med båt. Det er som å havne utenfor en hvilken som helst foss. Vi er glade for at det gikk bra, sier Flattum til VG.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks