Hovedinnhold

Danske debattanter: - Gravide blir sykmeldte for lett

MYE FRAVÆR: Sykmeldte gravide er i snitt borte fra jobb i åtte uker i løpet av svangerskapet. Foto: AFP
MYE FRAVÆR: Sykmeldte gravide er i snitt borte fra jobb i åtte uker i løpet av svangerskapet. Foto: AFP
Tre av fire gravide blir sykmeldt i løpet av svangerskapet. Ifølge to danske debattanter er veien til en sykmelding for kort.

Denne saken handler om:

I et leserinnlegg, først publisert i den danske avisen Politiken, tar Jean Vennestrøm og Rikke B. Ørum til orde mot det de kaller en «flodbølge av sykmeldinger fra gravide».

- Man sier at graviditet ikke er en sykdom - men likevel sykmelder rundt to tredjedeler av alle gravide seg i mer enn fire uker, skriver de to i leserinnlegget.

Vennestrøm er direktør i selskapene Kvindelivet og Conopor, som jobber med spesialtilpasninger for gravide på arbeidsplassen. Ørum er leder for arbeidsmiljøavdelingen i arbeidsgiverforeningen Dansk Erhverv.

LES HELE DEBATTINNLEGGET HER

Snakkes lite om

SKREV DEBATTINNLEGG: Rikke B. Ørum avdelingsleder for HR og arbeidsmiljø i Dansk Erhverv. Foto: DANSK ERHVERV
SKREV DEBATTINNLEGG: Rikke B. Ørum avdelingsleder for HR og arbeidsmiljø i Dansk Erhverv. Foto: DANSK ERHVERV

De to mener de høye sykmeldingstallene er en fallitterklæring, og er skadelig både for samfunnet, bedriftene og den enkelte gravide, som kan miste tilknytningen til arbeidsplassen.

Ørum utdyper argumentasjonen overfor VG:

- I forbindelse med store prosjekter om sykefraværet i Danmark, ser vi at kvinner er mer sykmeldte enn menn. Dette skyldes blant annet det store antallet kvinner som blir sykmeldt i løpet av et svangerskap. Det settes i verk mange tiltak for å redusere andre typer sykmeldinger, men ingen prøver å gjøre noe med sykefraværet blant gravide kvinner. Hvorfor er det akseptert at det er så lett for gravide å få en sykmelding? spør hun.

PROTOKOLL: Hva er dine erfaringer med sykmeldinger for gravide? Fortell din historie her og les om andres opplevelser her 

- Mange kunne vært unngått

Dansk Erhverv-sjefen mener det er vanskelig å si om det er legene, arbeidsgiverne eller de gravide selv som har ansvaret for at sykefraværet blant gravide er så høyt.

- Jeg tror alle parter har en del av ansvaret. Som samfunn spør vi litt for ofte «skal du ikke ha en sykmelding?» istedenfor «hvordan kan vi hjelpe deg til å bli lengst mulig i jobb?». Jeg tror mye av sykefraværet kunne vært unngått hvis man hadde stilt det andre spørsmålet, sier Ørum.

Tre av fire blir sykmeldt

HAR FORSKET: Overlege Signe Dørheim. Foto: PRIVAT
HAR FORSKET: Overlege Signe Dørheim. Foto: PRIVAT

Norske tall viser at situasjonen er lik her som i vårt naboland. Hele 75 prosent av gravide kvinner blir sykmeldt deler eller hele svangerskapet, viser tall fra en studie forsker og overlege ved Stavanger universitetssykehus, Signe Dørheim, publiserte i fjor.

Studien undersøkte bruk av sykmelding blant gravide kvinner registret ved Akershus universitetssykehus som fødte mellom 2008 og 2010. Nesten 3000 kvinner deltok i studien.

- Tre av fire kvinner hadde vært sykmeldt i kortere eller lengre tid. Vi fulgte kun kvinnene til 7. svangerskapsmåned, så trolig er tallene enda høyere enn dette, sier Dørheim til VG.

Tretthet og søvnproblemer

Sykmeldingene varte vanligvis 4-16 uker, med et gjennomsnitt på åtte uker. 14 prosent var sykmeldt i hele svangerskapet, mens 63 prosent var sykmeldt i tredje trimester.

- Vi skilte ikke mellom grad av sykmelding, så vi vet ikke hvor stor andel av disse sykmeldingene som er graderte eller fulltidssykmeldinger, presiserer Dørheim.

35 prosent av kvinnene i undersøkelsen oppga tretthet og søvnproblemer som årsaken til sykmeldingen, 32 prosent oppga bekkenløsning og 23 prosent var sykmeldt på grunn av kvalme.
Angst og depresjon ble kun oppgitt som sykmeldingsgrunn i 2,1 prosent av tilfellene, men ga de lengste sykdomsperiodene.

- Det var overraskende at tretthet og kvalme var årsaken til så mange av sykmeldingene, sier Dørheim.

Ikke tilrettelagt

Ifølge overlegen var det også mange av kvinnene som oppga at det ikke ble tilrettelagt på arbeidsplassen.

- Arbeidslivet har kanskje for høye effektivitetskrav og tar for lite hensyn til at folk er gravide. Det er viktig at arbeidsgiver legger til rette, og vår studie viste at de som hadde en tilpasset arbeidssituasjon i gjennomsnitt hadde en til to uker kortere fravær.

Dørheim tror at det er lettere å få en sykmelding som gravid i dag enn det var noen tiår tilbake.

- Det er en forventning fra den gravide, arbeidsgiver og samfunnet om sykmelding under graviteten. Men det er viktig å huske på at graviditet ikke er en sykdom, sier hun, og fortsetter:

- Jeg har hørt om høygravide kvinner som går på jobb og får spørsmål fra sine kollegaer om «Hvorfor går du rundt her fortsatt?». Det sier noe om samfunnsholdningene.

Jordmødrene viktige

Jean Vennestrøm sier til VG at hun også mener jordmødrene kan være viktige for å holde de gravide kvinnene i jobb.

- De gravide får liten tid med jordmødrene, og utfordringen for jordmødrene er å se den enkelte gravide. Jordmoren må forstå hva den gravide står i. Det er stor forskjell på å jobbe i en produksjonshall og jobbe i et hektisk kontormiljø, men det er ikke alltid jordmødrene har de brillene på, sier Vennestrøm.

Vennestrøm mener både legene, arbeidsgiverne og de gravide selv må dra i samme retning for å få sykefraværet blant gravide ned.

- Dette er ikke noe som kan løses bare på et sykehus eller bare på arbeidsplassen. Alle sammen må være åpne for et samarbeid, sier hun.

- LITE KUNNSKAP: Leder i Den norske jordmorforening, Marit Heiberg, mener tilrettelegging på arbeidsplassen er nøkkelen til å redusere sykefraværet. Foto: DEN NORSKE JORDMORFORENING
- LITE KUNNSKAP: Leder i Den norske jordmorforening, Marit Heiberg, mener tilrettelegging på arbeidsplassen er nøkkelen til å redusere sykefraværet. Foto: DEN NORSKE JORDMORFORENING

En av tre sykmeldinger

- Gravide står for en tredjedel av alle sykmeldinger blant kvinner i alderen 20-39 år, men bare en liten del av disse sykmeldingene skyldes komplikasjoner i svangerskapet. Dette koster Norge veldig mye penger hvert eneste år, og det er viktig å redusere antall unødvendige sykmeldinger, sier leder for Den norske jordmorforening, Marit Heiberg.

Hun mener at tilrettelegging på arbeidsplassen er nøkkelen til å redusere sykefraværet.

- To av tre gravide trenger tilrettelegging. Men på mange arbeidsplasser er det for lite kunnskap om hva som kan gjøres for å tilrettelegge arbeidet for den gravide, og en sykmelding blir i stedet løsningen, sier Heiberg.

Hun understreker at det er store individuelle forskjeller og at for enkelte er en sykemelding den eneste løsningen.
På noen arbeidsplasser er det enkle grep som skal til.

- Det kan være å slippe nattevakter, slippe de tyngste løftene eller at den gravide for mulighet til å ta en pause hvis hun blir trøtt og sliten, sier Heiberg

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks