Hovedinnhold

Vil forby frokostpølsen

(VG Nett) Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) vil ha pølsen bort fra frokostmenyen på bensinstasjonen. De etterlyser sunnere alternativer.

Denne saken handler om:

IKKE FROKOST: LHL mener det er pølsevev å servere usunn mat på bensinstasjonene til frokost. Nå etterlyser de sunnere alternativer. Foto: Mariann Dybdahl
IKKE FROKOST: LHL mener det er pølsevev å servere usunn mat på bensinstasjonene til frokost. Nå etterlyser de sunnere alternativer. Foto: Mariann Dybdahl

- Jeg blir overrasket når jeg ser noen starte dagen med en pølsemeny. Da lurer jeg på hva de spiser utover dagen, sier Britt E. Villa i LHL til TV2 nyhetene.

Alvorlig stelt med mange

LHL samarbeider med Yrkestrafikkforbundet (YTF). Villa forteller at de har gjennomført en helsesjekk av yrkessjåfører langs landeveien som ga urovekkende resultater.

- Mange var fine, men noen var det ganske alvorlig stelt med. Denne yrkesgruppen har risiko for hjerte- og karsykdommer, sier Villa til VG Nett. Hun sier at sjåfører som ikke spiser riktig også kan være farlige i trafikken.

- Må ta samfunnsansvar

Villa sier at en levekårsundersøkelse blant yrkessjåfører i Rogaland viser at de har i gjennomsnitt 9 år kortere levealder enn de som lever lengst. Hun mener usunt kosthold må ta noe av skylden og nå vil hun bensinstasjon-pølsene til livs.

- Bensinstasjonene er en viktig møteplass for yrkessjåførene. Vi mener de må ta et samfunnsansvar og tilby alternativer til den usunne maten, sier Villa.

- Positiv bevissthet

Hun tror flere vil skifte ut pølsa med en sunn brødskive og godt pålegg hvis de får muligheten.

- Hvis de sunne alternativene er fristende og prisgunstige tror jeg det. Vi må skape en positiv bevissthet, mener Villa.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks