Hovedinnhold

Lektor klager kreftvideo inn for Forbrukerombudet

En musikkvideo med kreftrammede kvinner som danser, er kjønnsdiskriminerende markedsføring, mener en førstelektor. Hun har nå klaget inn videoen for Forbrukerombudet.

Denne saken handler om:

Stiftelsen Aktiv mot kreft lanserte tirsdag en musikkvideo med kvinner som har, eller har hatt kreft, som danser til sangen «Call on Me». Videoen har blitt vist rundt 260.000 ganger siden lanseringen.

– Jeg syns det hele er veldig lite kreativt, alle vet at sex selger. Jeg har bestemt meg for å melde musikkvideoen inn for Forbrukerombudet for kjønnsdiskriminerende reklame. For dette er en privat organisasjon med profilerte sponsorer, sier førstelektor Runi Børresen ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold til NRK.

Daglig leder Helle Aanesen i Aktiv mot kreft er overrasket over at videoen blir klagd inn.

VG+: - Vi måtte jo trå til (krever abonnement)

– Runi Børresen vil ikke se at dette handler om noe helt annet enn å framstille kvinner negativt. Den opprinnelige sangen hadde en video med veldig sexy dansing og glatte kvinner. Vi har heller deseksualisert videoen, sier hun.

Aanesen mener videoen handler om gleden over fysisk aktivitet gjennom sykdom og sier stiftelsen har fått overveldende respons fra både kreftsyke og pårørende.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks