Hovedinnhold

Fyllekjørte med gressklipper

Menn i 20-åra skulle ha nattmat

ON THE RUN: Her på Esso Skårer i Lørenskog endte gressklipperferden og to berusede unge menn innrømmet overfor politiet å ha kjørt den lille traktoren. Foto: Jon Theodor Hauger-Dalsgard/Romerikes Blad
ON THE RUN: Her på Esso Skårer i Lørenskog endte gressklipperferden og to berusede unge menn innrømmet overfor politiet å ha kjørt den lille traktoren. Foto: Jon Theodor Hauger-Dalsgard/Romerikes Blad
(VG Nett) Kameratene var fulle og mente selv at de ikke kunne kjøre bil for å kjøpe nattmat. Nå er de tatt for fyllekjøring med gressklipper.

Denne saken handler om:


De to mennene er 20 og 21 år gamle, og bor i Lørenskog. Begge var påvirket av alkohol da de satt seg på gressklipperen å kjørte av gårde natt til lørdag, med 21-åringen bak rattet.

- Litt etter klokken tre natt til lørdag fikk vi flere meldinger om to berusede personer på en gressklippertraktor, som kjørte fra Skårer terrasse mot Skåreråsen. Vi kjørte opp dit og fant gressklipperen utenfor Esso på Skårer, forteller operasjonsleder Geir Eriksen ved Romerike politidistrikt til VG Nett.

Bensinstasjonen ligger en drøy kilometer unna Skårer terrasse.

Da de ankom bensinstasjonen, parkerte mennene doningen på oppmerket plass utenfor lokalet. Intensjonen til de to var verken plentrimming eller offentlig kantklipp. Vel fremme spaserte de inn på bensinstasjonen for å kjøpe nattmat.

- Ikke spesielt smart

- De fortalte at de hadde så lyst på nattmat og at de ikke kunne kjøre bil fordi de var fulle. Derfor hadde de valgt gressklipperen. Det var ikke spesielt smart, sa politiet til Romerikes Blad lørdag.

Ifølge Romerikes Blad skal betjeningen ved bensinstasjonen gitt de unge mennene beskjed om at kjøringen ikke var å anbefale. Dette var de formodentlig enig i, og bestemte seg for å ta beina fatt på tilbakeveien.

Da de kom på utsiden av bensinstasjonen, var imidlertid lovens håndhevere på plass. En politipatrulje hadde rykket ut etter alle telefonene om bråk og spetakkel langs den fuktige gressklipperruten.

Har skjedd før

- Vi fant to gutter som kunne knyttes til kjøretøyet og en av dem erkjente å være sjåføren. Han ble tatt med til politistasjonen på Lillestrøm og våre målinger viser at han hadde en promille på 0,72, forteller Eriksen.

(Saken fortsetter under bildet)

FERDEN: Mennnene på 20 og 21 år kjørte gressklipperen fra Skårer terrasse og endte til slutt ved Esso-stasjonen på Skårersletta. Turen er om lag en kilometer lang. Foto: Google maps
FERDEN: Mennnene på 20 og 21 år kjørte gressklipperen fra Skårer terrasse og endte til slutt ved Esso-stasjonen på Skårersletta. Turen er om lag en kilometer lang. Foto: Google maps

Eriksen var ikke på jobb den natten gressklipper-duoen la ut på tur, men innrømmer at han har fått med seg saken. Fenomenet er heller ikke helt ukjent for operasjonslederen.

- Det har skjedd flere ganger, men jeg vet ikke hvor og når, forteller Eriksen.

Kan miste lappen

Promillegrensen for å kjøre gressklippertraktor er den samme som for alle andre motorvogner, altså 0,2. Operasjonslederen understreker at det ikke spiller noen rolle om gressklipperen er registrert eller ikke, da den per definisjon er en motorvogn.

Sjåføren er nå anmeldt for promillekjøring. 21-åringen risikerer å få en klekkelig bot og kan miste retten til å kjøre bil.

- Reaksjonen er det en jurist som skal ta stilling til. Vi anser saken som ferdig etterforsket og det er nå opp juristen å avgjøre hva som skal skje videre i saken, sier Eriksen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks