Hovedinnhold

Tok oppgjør med hetsen:

Hadia Tajik: – Jeg er ikke fremmed. Jeg er født i Norge

<p>SJIKANERT: Hadia Tajik ble sjikanert etter kommentarer om at kongen bør fjernes.</p>

SJIKANERT: Hadia Tajik ble sjikanert etter kommentarer om at kongen bør fjernes.

Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix
  • Send en melding til
Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik tok et oppgjør med alle som hetset henne etter saken om å avskaffe monarkiet da hun inntok talerstolen i Nord-Trøndelag Arbeiderparti lørdag.

– Jeg er ikke fremmed. Jeg er født i Norge. Store deler av mitt voksne liv har handlet om å stå til tjeneste for Norge. Når jeg en dag dør blir jeg gravlagt i Norge, sa Tajik da hun åpnet årsmøtet i fylkeslaget melder Namdalsavisa , før hun la til:

– Det jeg utsettes for er ikke fremmedfiendtlig. Det er bare fiendtlig.

Bakgrunn: VG-kommentar: Ta dere sammen, folkens!

Kalt «landssviker»

En artikkel i VG torsdag med tittelen «Ap-Tajik vil fjerne Kongen» fikk begeret til å renne over for mange lesere. I artikkelen skriver avisen at Hadia Tajik og over 80 prosent av den yngre Ap-gruppen på Stortinget vil forkaste kongehuset og innføre republikk i Norge.

I kommentarfeltet ble ord som landssvik, forræderi og forbrytelse flittig brukt om Ap-politikeren. VG måtte stenge rekordmange ute fra kommentarfeltene på grunn av det hatske nivået på meldingene som kom.

Det fikk ansvarlig for sosiale medier i VG, Øyvind Solstad, til å reagere. Han skrev kommentaren "Ta dere sammen, folkens!", hvor han ber folk være saklige i kommentarfeltet. 

LES OGSÅ: Ap-Tajik vil fjerne Kongen

Norge må stille opp

Tajik benyttet anledningen til minne partikollegene om at samfunnet må stille opp for innvandrere som får bli i Norge.

– Men legg merke til hva Sylvi Listhaug sier. I Fremskrittspartiet snakker man kun om å stille krav. Aldri om å stille opp. Det betyr at dersom Listhaug får gjennomslag for Fremskrittspartiets politikk, vil hun som inkluderingsminister ikke lykkes med å inkludere de som kommer hit, sa Tajik.

Martin Kolberg raste mot kronprinsparet: – Et skritt nærmere avvikling av monarkiet

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks