Hovedinnhold

Hackere varsler hevn mot Høyre-politikere

- Vi vil legge ut personlige opplysninger om disse svikerne

HEVNAKSJON: Anonymous har nå offentliggjort epostadressene til politikerne som stemte for DLD. Stortingspolitiker Bent Høie (t.h) nekter å la seg skremme. Foto: Scanpix
HEVNAKSJON: Anonymous har nå offentliggjort epostadressene til politikerne som stemte for DLD. Stortingspolitiker Bent Høie (t.h) nekter å la seg skremme. Foto: Scanpix
(VG Nett) I hele dag har anonyme hackere lagt ned sidene til Ap og Høyre. Nå går de til angrep mot Høyre-representantene som stemte for datalagringsdirektivet.

Tips oss

Flere politikere fra Høyre og Arbeiderpartiet har allerede fått føle folks vrede på kroppen etter at de stemte for datalagringsdirektivet i Stortinget mandag.

«Vi vet hvor du bor», «din jævel», og «Dette skal dere få svi for» er blant epostene som har kommet til flere stortingsrepresentanter siden direktivet ble vedtatt.

Nå varsler hackere som VG Nett har vært i kontakt med at de vil slutte å angripe Høyres nettsider - og heller gå etter stortingspolitikerne som ga sitt ja til å innføre direktivet.

Aksjonen kaller de «Operasjon Quisling».

- Vi skal plage dritten ut av de som stemte for. Vi vil innhente mest mulig informasjon om dem, massespamme epostene deres og kjøpe ting i deres navn, sier en hacker til VG Nett.

I første omgang varsler hackerne at de vil publisere all personlig informasjon som de finner på politikerne.

LES OGSÅ: Angrep Høyres og Arbeiderpartiets hjemmesider

- De får true med hva de vil

Bent Høie (H) er en av dem som stemte for direktivet mandag kveld. Han nekter å la seg påvirke av hackernes trusler.

- De får true med hva de vil. Jeg kommer ikke til å endre standpunkt, sier Høie til VG Nett.

Han mener at hackerne undergraver sin egen argumentasjon ved å ta i bruk de metodene de varsler.

- Det er helt greit at de får frem navn og oppfordrer folk til å stemme på andre enn representantene som er for datalagringsdiretivet. Jeg heier på alle som oppfordrer folk til å stemme. Men å begynne med ulovlige aksjoner og ødelegge den politiske debatten er å undergrave deres egen argumentasjon, sier Høie.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HAR BLITT SJIKANERT: Anette Trettebergstuen (AP), Sonja Sjøli (Høyre) og Håkon Haugli (Ap) har fått uhyggelige eposter etter at de stemte for DLD. Foto: Nils Bjåland og Lars Erik Skrefsrud (VG) og Morten Holm/Scanpix
HAR BLITT SJIKANERT: Anette Trettebergstuen (AP), Sonja Sjøli (Høyre) og Håkon Haugli (Ap) har fått uhyggelige eposter etter at de stemte for DLD. Foto: Nils Bjåland og Lars Erik Skrefsrud (VG) og Morten Holm/Scanpix

- Vi vil avsløre sviket deres

VG Nett hadde onsdag kveld kontakt per epost med en av hackerne som deltar i aksjonen. Han er ikke bekymret for å være en del av noe som er i strid med norsk lov.

- Synes dere at det er riktig å gå på enkeltpersoner på denne måten?

- Stortingsrepresentantene er offentlige personer og våre representanter, og det er i denne sammenhengen vi ønsker å avsløre deres svik ovenfor velgerne.

- Hva ønsker dere å oppnå med dette?

- Vi håper at Stortinget skal revurdere DLD. Vi mener innføringen av overvåkningsdirektivet ikke må foregå i stillhet, og ønsker dermed å skape blest rundt dette.

- Dere begår et mulig lovbrudd og gjemmer dere bak anonymiteten deres. Hvor stor slagkraft mener dere selv at dere har ved å aksjonere på denne måten?

- Det er omstridt hvorvidt denne protestformen er et lovbrudd. Anonymiteten er en forsikring mot forfølgelse og trakassering, retten til å være anonym er grunnleggende i et moderne kommunikasjonssamfunn. Dessverre vil datalagringsdirektivet forsøke å frata oss denne retten.

- Alvorlig

Sylvi Graham (H), stortingsrepresentant for Akershus, aviser at hun føler seg truet av hackerne.

- Som folkevalgt er jeg nødt til å ha større romslighet enn som så. Jeg er vant til at folk kan være uenige med oss politikere. Det er en del av den demokratiske retten. Jeg forutsetter da at borgerne holder seg innenfor det som er gjeldende norsk lov, sier Graham.

Kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes i Høyre liker ikke det han hører.

-Vi ser alvorlig på at de tar imot slike metoder. Det er paradoksalt at de, som hevder at de kjemper for ytringsfrihet, i praksis forsøker å innskrenke ytringsfriheten til politikerne.

LES OGSÅ: Norge innfører datalagringsdirektivet

- Fortsetter angrepene mot Ap

Høyre og Arbeiderpartiets hjemmesider har vært under angrep siden i går kveld, da anonyme hackere startet et såkalt DDOSangrep mot Arbeiderpartiets servere.
Angrepet utføres ved at datamaskiner fra forskjellige IP-adresser prøver å overbelaste serverne til partiet.
Hackerne varsler at angrepene mot Arbeiderpartiets hjemmeside vil fortsette, men at de ikke vil hacke Høyres nettsider fordi enkelte Høyre-representanter stemte mot datalagringsdirektivet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks