Hovedinnhold

Gynekolog sex-mistenkt

En gynekolog i 50-årene fra Vestfold etterforskes for å ha utnyttet jobben for å få sex av sine pasienter.
Gynekologen mistet 14. november sin autorisasjon som lege for det samme forholdet.

- Den aktuelle legen er satt under fornyet etterforskning etter at saken mot ham ble henlagt tidligere i år. Nå har det kommet nye opplysninger som gjør at vi må foreta nye avhør og gjenoppta etterforskningen. Han er mistenkt for sex-overgrep mot pasienter, sier politiadvokat Harald Skarning i Vestfold politidistrikt.

Etter det VG får opplyst, er legen mistenkt for brudd på straffelovens paragraf 193 om personer som benytter seg av sin stilling for å få sex. Strafferammen er fem års fengsel.

Flere vitneavhør før jul

Gynekologen er avhørt av politiet, men har ikke noen juridisk representasjon. Hvis politiet tar ut siktelse, vil han ha rett til advokat.

- Vi kommer til å foreta flere vitneavhør før jul, sier Skarning.

Helsetilsynets saksbehandling, som har pågått parallelt med etterforskningen, har avdekket forhold som tilsynet mener er så graverende at gynekologen er fratatt sin autorisasjon som lege.

- Grunnlaget for tilbakekall av autorisasjonen er at han etter vår mening har drevet uforsvarlig virksomhet, og utvist atferd uforenlig med yrkesutøvelsen, sier underdirektør i Helsetilsynet Kristin Cordt-Hansen.

Klagefristen for vedtaket går ut i morgen.

Gynekologen ønsker selv ikke å uttale seg om saken.

- Jeg har overhodet ingen kommentar, sier han til VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks