Hovedinnhold

Gutt (7) holdt etter bena og avkledd på SFO

<p>TAR SAKEN PÅ ALVOR: Rektor ved skolen, Unni Tollefsrud.</p>

TAR SAKEN PÅ ALVOR: Rektor ved skolen, Unni Tollefsrud.

Foto: KITA EILERTSEN, Altaposten
(Altaposten/VG): Da faren kom hjem, fant han kona oppløst i tårer og fikk vite at sønnen var blitt mobbet på det groveste på SFO.

– Det som har skjedd, er at han er blitt kledd naken og hengt opp etter føttene. Og slik vi fikk beskjed, var gjennom en sms fra skolen. Det er så usmakelig, forteller faren til gutten til VG.

Hendelsen skjedde ved Gakori skole i Alta. Det var Altaposten som omtalte saken først.

Faren kom hjem og fant kona si oppløst i gråt. Da viste hun ham sms-en fra skolen. Trakasseringen skjedde tirsdag ettermiddag etter skoletid, men i SFO-tida. Ifølge faren skal to eldre gutter skal ha hengt 2. klassingen etter beina og deretter tatt av han bukse og truse. De skal også ha kastet stein på gutten, skriver Altaposten.

Foreldrene fikk denne smsen fra skolen etterpå:

«Hei, .... ble utsatt for en krenkende handling i sfo-tida idag. Det var en gutt som tok ned buksa og trusa på han, og holdt han opp ned. Når de voksne kom, sprang gutten vekk. Gutten og guttens foreldre blir kontaktet, for dette er ikke akseptabelt.»

Etter det faren kjenner til, har ikke gutten blitt utsatt for mobbing før.

– Han har nok blitt ertet litt, men det har aldri vært så ille, sier han til VG.

Bekrefter hendelsen

– Ja, det stemmer at det har skjedd. Etter skoletid har noen store gutter som ikke hører til på SFO holdt en unge opp ned. De skal også ha kledd av ham buksa. Det er helt uakseptabelt, sier rektor Unni Tollefsrud.

Om det skal ha foregått steinkasting, hadde hun i morges ikke fått klarhet i ennå.

– Vi skal snakke med hver enkelt av de store guttene. Vi må huske på at de som har gjort det også er barn, sier rektor.

Ifølge faren går det bra med gutten i dag.

–  Han har det fint. Jeg tror ikke han er helt klar over hva som har skjedd. Men har har forklart at han fikk vondt i hodet og ryggen, og det synes han ikke var noe gøy, sier han til VG, og legger til at sønnen ikke er på SFO i dag.

– Jeg ville helst ikke at han skulle gå på SFO i dag, men han skjønte ikke helt hvorfor han ikke fikk lov. Han var litt sur på meg for det, sier faren.

– SFO visste ikke

De eldre guttene som skal ha gjort dette, var ferdige på skolen, mens andreklassingen var på SFO. Det hele skjedde i skogen bak SFO, i et område som ellers brukes mye til lek. Det er vanlig at mange av de som er ferdige på SFO også er her. Det er ennå uklart hvordan det ble oppdaget av SFO-personalet.

– Gutten har fortalt at de har kastet stein i hodet og på ryggen hans. Han hadde vondt etter steinkastinga, forteller han.

– Moren dro til SFO etter at hun hadde fått melding fra skolen, men der ble hun møtt med at de ikke visste noe. Nå sier de at det var en misforståelse, men det mener jeg er en avsporing, utdyper faren overfor VG.

Onsdag formiddag var han på vei inn i et møte med skolens ledelse.

– Jeg er sint over at noe slikt kunne skje med sønnen vår i SFO-tida, mens gutten skal være trygg. Jeg lurer på om det er normal prosedyre å bare sende en sms når det skjer noe så alvorlig? Det hadde vært helt greit om det var noe med skolearbeidet eller lignende, men ikke når det gjelder noe så alvorlig, mener han.

– Når det gjelder denne saken, har jeg fått forståelse av at det skal være flere andre unger som har opplevd det samme. Hvorfor er ikke det tatt tak i, spør faren til 2. klassingen.

Rektor beklager

– Dette er forferdelig. Slikt skal ikke skje. Vi ser svært alvorlig på det, sier kommunalleder Mads Stian Hansen.

I løpet av morgentimene var det stor aktivitet på Gakori skole. Det var møter med personale og foreldre. Dessuten skulle rektor og skoleledelsen snakke med alle berørte parter.

– Hvor var personalet da det skjedde?

– Det var folk ute, men de så ikke episoden. Vi holder på å få klarlagt det hele, sier rektor Unni Tollefsrud.

– Er det vanlig at dere bare sender en sms?

– Nei, det er det ikke, og det har vi heller ikke gjort i dette tilfellet. Men jeg ser helt klart at vi allerede i går kunne ha innkalt til møte og håndtert saken annerledes. Vi kunne ha vært mer klar i kommunikasjonen med foreldrene, sier rektoren.

Saken er foreløpig ikke anmeldt til politiet. Etter møtet med skolen forteller faren at skolen har beklaget hendelsen.

– De beklaget at de hadde sendt en SMS, og sa at de i ettertid ser at de skulle ha ringt og informert meg også, og ikke bare kona. Jeg godtar at de beklager, men jeg vil se resultater. De må gjøre noe med problemet, sier faren til VG.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks