Hovedinnhold

Gutt (15) la ut «dødsliste» på Internett

* Ønsket medelever døde
* Innrømmet til rektor
* Politiet: En rampestrek

Før helgen la en gutt (15) fra Finnmark ut en liste på Internett over medelever han ønsket døde - i en bestemt rekkefølge.

Tips oss

Nå er politiet i den aktuelle kommunen koblet inn i saken og vil i løpet av den kommende uken gjennomføre en bekymringssamtale med 15-åringen.

- Opplysningene som kommer frem i samtalen og hvordan gutten fremstår vil avgjøre den videre gangen, men slik saken står nå, så dreier dette seg om en gutt som har gjort en rampestrek uten å tenke over konsekvensene av den, sier lensmannen i kommunen til VG.

HAR DU BILDER, VIDEO, TIPS ELLER INNSPILL?
2200@VG.NO || SMS/MMS til 2200 || 22000000

Flere kategorier

Det var på torsdag at «dødslisten» ble oppdaget på en side på Internett som brukes til å lagre store tekstfiler. Listen var delt inn i kategoriene A til D og inneholdt en oversikt over elever på den aktuelle ungdomsskolen som 15-åringen ønsket døde.

Navnene som var plassert i kategori A var de som gutten ønsket livet av først, mens de som var plassert i kategori D, var de han minst ville at skulle dø, får VG opplyst.

- Jeg ble orientert om saken under parolen fredag morgen, men gutten har ikke sagt noe om årsaken til at han publiserte listen, sier lensmannen.

Undervisningsinspektøren ved den aktuelle skolen bekrefter overfor VG at listen ble publisert på Internett, men han viser til rektoren ved skolen for kommentarer rundt den alvorlige saken.

Rektoren har ikke besvart VGs henvendelser.

Bortvist

Ifølge lokalavisen i kommunen innrømmet 15-åringen overfor skoleledelsen at han sto bak og de fikk ham til å logge seg inn på nettstedet og slette listen.

I tillegg tok skolen kontakt med guttens foreldre, og han er nå bortvist i tre dager.

- Dette er svært stygt. Mange av elevene reagerte veldig på dette. Og vi vet per nå ikke om dette er en «uskyldig hendelse» eller om det kan ligge noe svært alvorlig bak. Vi har episoder fra våre naboland, hvor man har opplevd skolemassakre. Vi kan ikke tillate oss å ikke ta dette på alvor, sier rektoren til avisen.

Politiet har vært i kontakt med det aktuelle nettstedet og «dødslisten» er fjernet. I tillegg har foreldrene blitt informert om forholdet.

- Bekymringssamtalen kan legge saken helt død eller avsløre om ungdommen eller familien trenger hjelp. Da vil det i så fall bli sendt en melding til barnevernet, og politiet vil iverksette tiltak, sier lensmannen.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks