Hovedinnhold

Gravid 18-åring banket opp - fosteret døde

En 17-årig jente og en 18 år gammel mann, begge fra ålesundsdistriktet, er pågrepet etter at en 18 år gammel gravid kvinne ble overfalt og utsatt for grov vold. Kvinnen hevder hun mistet fosteret som en følge av mishandlingen.

Vet du noe om saken?

Den unge kvinnen skal ha spontanabortert etter å ha blitt slått og sparket gjentatte ganger, skriver Sunnmørsposten.

Vet du noe om dette? Kontakt VG Nett!

Det spesielle med saken er at den 17-årige jenta tilsto overfallet i en blogg.

- Det er ikke hver dag vi ser slike saker. Den er spesiell fordi det er utøvd vold mot en gravid kvinne, og fordi det er unge mennesker involvert, sier politiadvokat Gudrun Kalvatn i Sunnmøre politidistrikt til VG Nett.

En 18 år gammel mann, som var den antatte faren til fosteret, er siktet for forsøk på grov legemsbeskadigelse. Politiet mener han var sterkt delaktig i planleggingen av overfallet.

- Forsøk på grov legemsbeskadigelse

Jenta (18) som ble overfalt er i likhet med 17-åringen en aktiv blogger, og hevder at hun spontanaborterte som følge av mishandlingen. Men dette er ikke en del av grunnlaget for politiets siktelse.

- De siste opplysningene som har kommet frem om at fosteret skal ha dødd som en følge av den volden som er utført er ukjent for oss, så vi forholder oss foreløpig til det siktelsen som er forsøk på grov legemsbeskadigelse. Vi har ikke tatt endelig stilling til hva den 17 år gamle jenta skal siktes for, sier politiadvokaten.

Den gravide kvinnen ble angrepet ved Lerstad barneskole i Ålesund onsdag kveld. Politiet mener jenta på 17 år utførte selve voldshandlingen, mens mannen er sterkt medvirkende i planleggingen av angrepet. Mannen ble pågrepet på åstedet like etter hendelsen, mens 17-åringen ble arrestert i Ålesund sentrum litt senere på kvelden.

Slapp varetektsfengsling

Foreløpig er 18-åringen siktet for brudd på straffelovens paragraf 231, forsøk på grov legemsbeskadigelse, noe som har en strafferamme på 15 år. Fredag ettermiddag ble 18-åringen fremstilt for varetektsfengsling, men politiet fikk ikke medhold og han ble løslatt. Den 17 år gamle jenta blir ikke formelt siktet før mandag, ifølge Kalvatn.

Politiadvokaten var ikke kjent med at de involverte blogget om overfallet før Sunnmørsposten tok kontakt. Kalvatn utelukker ikke at blogginnleggene kan bli brukt i bevisførselen mot de to, men er forsiktig med å kommentere at hele saken nå rulles ut på internett. Hun hadde lørdag formiddag ikke sett blogginnleggene selv.

- Men det er andre enn meg i politiet som har sett dem. Det er for tidlig å ta stilling til om de kan få konsekvenser for etterforskningen, men vi går bredt ut og søker informasjon overalt, sier Kalvatn.

Hun sier videre at politiet ikke har hatt noe å gjøre med at den ene av bloggene nå er tatt ned fra nettet.

VG Nett har lørdag formiddag forsøkt å komme i kontakt med advokaten til den siktede 18-åringen, foreløpig uten resultat.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks