Hovedinnhold

Gråpus beskutt med hagle

TROMSØ (VG) Gråpus kom hjem med et blodig øre og rift i nakken.
Matmor Trude Johansen fikk sjokk da det ble klart at katten var truffet av skudd fra et haglgevær - trolig avfyrt i nabolaget.

Hun er glad for at Gråpus er i live, og samtidig svært oppsatt på å finne ut hvem som gjorde dette. Men da hun ville anmelde saken til politiet i Bodø, skal hun ha fått et nedslående svar:

Skuffet

- Politiet sa at de ikke ville prioritere denne saken så høyt, og at den kan bli henlagt. Det var ikke så mye hjelp å få, forteller Trude Johansen. Det endte med at det ikke ble levert inn anmeldelse der og da.

Hun fikk hjelp av Dyrebeskyttelsen, som i går sendte en skriftlig anmeldelse til politiet.

- Jeg er oppgitt og skuffet over at politiet ikke tok dette mer alvorlig straks. Når de ikke tar det alvorlig at det blir brukt skytevåpen i tettbygd strøk, risikerer vi lovløse tilstander. Politiet sender ut signaler om at det her er fritt fram, og at det bare er å ta seg til rette, sier Ann-Carin Torrissen, leder for Dyrebeskyttelsen i Nordland.

Alvorlig sak

Politistasjonssjef Svein Sørmo i Bodø er ikke kjent med hva som skjedde da matmor Trude Johansen først kom til politikammeret for å anmelde saken, og kan derfor ikke kommentere kritikken mot politiets håndtering.

- Men vi har nå fått en skriftlig anmeldelse, og den vil vi ta tak i. Hvis det er riktig at det er blitt brukt skytevåpen i tettbygd strøk, er det i seg selv en alvorlig sak.

Anmeldelsen navngir en person, og vi vil snakke med vedkommende, sa Sørmo til VG i går.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks