Hovedinnhold

– Gardermoen-ansatte lar familie og venner snike på Flytoget

Gardermoen. Flytoget. FOTO: MONA LANGSET/VG
Gardermoen. Flytoget. FOTO: MONA LANGSET/VG Foto: Mona Langset, VG
Alle ansatte på Oslo Lufthavn advares nå mot å la venner og familie låne ansatte-kortet på Flytoget, som gir svært gunstig rabatt.

Denne saken handler om:

Siden oppstarten i 1998 har ansatte ved Gardermoen hatt et sterkt rabattert reisetilbud med Flytoget: Mens en ordinær voksenbillett i dag koster 180 kroner mellom Oslo S og Gardermoen, får OSL-ansatte samme reise for bare kroner 51,-, hvis de bruker sitt ansatte-kort.

Politiet: Kan få bære våpen på Gardermoen

Låner bort OSL-kortet

Nå har stikkprøver avdekket at ordningen blir misbrukt, og i økende grad, bekrefter teknisk direktør Thomas Berntsen i Flytoget overfor VG.

Det var Romerikes Blad som omtalte denne saken først.

Leste du? Nye Gardermoen fikk terningkast 5

I et innlegg på Gardermoen-ansattes egen siden på Facebook, påpeker Flytoget at andelen tilfeller av reisende som urettmessig benytter med en annens OSL-kort, er økende.

– Vi har noen kontroller, ikke mange, for vi stoler jo på våre reisende, men vi har stikkprøver. Og de har vist at noen låner andres OSL-kort. 

Ifølge innlegget er det også oppdaget at folk har hoppet over sperringene for derved å unngå å bli avkrevd kontroll.

Fikk du med deg: Bagasjekaos på Gardermoen

Ser alvorlig på saken

– Men dette handler ikke om mange, for vi har bra med personell til stede her, påpeker Berntsen.

– Dette ser vi meget alvorlig på, da det er viktig for oss å opprettholde et godt reisetilbud til ansatte ved Oslo Lufthavn, heter det i advarselen.

Flytoget-meldingen minner om at overtredelse medfører ileggelse av kontrollgebyr og permanent inndragelse av avtalen om rabatterte reiser. 

Fikk du med deg: Bamse (7) forsvant på Gardermoen

I så fall vil de Gardermoen-ansatte gjerne bli henvist til NSB, som frakter passasjerer mellom OSL og Oslo S for halve prisen av ordinær Flytoget-pris: 93,- kroner.

Det er ikke første gang i år at det rettes kritikk mot ansatte ved Gardermoen. I september åpnet en ny flott ansatte-kantine, men bare etter et par ukers drift ble det avdekket stort svinn. Dette ble omtalt i flere lokalaviser, blant annet i Romerikes Blad. Omfanget av flyplassansatte som forsynte seg av mat uten å gjøre opp for seg, ble så stort at det måtte tas grep. Det ble informert om at å unnlate å betale for seg, anses som et straffbart forhold og ville bli politianmeldt, noe som kan føre til tap av ID-kortet til Oslo Lufthavn.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks