Hovedinnhold

Fytte katta - for en nabokrangel

TROMSØ (VG) I seks år har naboene kranglet så busta fyker om to skogskatter. Hverken politi, konfliktråd eller dyrebeskyttelse klarer å ende kattepinen.


Tross iherdig meglingsinnsats fra flere instanser, er det ikke blitt noen løsning på den heftige nabokrangelen i Rognan i Nordland, melder Avisa Nordland.

Partene kjemper fortsatt som hund og katt, for å vinne gunsten til de langhårede sjarmtrollene Trulte og Bror.

- Jeg tok til meg de to små nøstene da en ukjent villkattmor fødte dem i mitt uthus for åtte år siden. De fikk masse kos, godt stell og rikelig med mat, og fant seg godt til rette. Alt gikk bra inntil jeg fikk nye naboer for seks år siden, forteller Ragnhild Bjørnstrøm (51).

Gikk til naboen

I motsetning til matmor, utviklet nemlig Bror og Trulte raskt et hjertelig forhold til sine nye naboer.

- Etter hvert tilbrakte kattene mer tid hos naboene enn hjemme hos meg. Til å begynne med syntes jeg det var hyggelig at naboene likte kattene mine. Men da kjæledeggene ble borte flere dager i strekk, var det ikke like hyggelig lenger, sier Bjørnstrøm.

Hun hevder at naboene bevisst lokker til seg kattene hennes, og at de nå nærmest har overtatt kjæledyrene.

- Lokker ikke kattene

VG lyktes i går ikke i å få tak i Bjørnstrøms naboer, men overfor Avisa Nordland gir mannen i huset følgende versjon av feiden:

- Selv gir jeg katten i de to kattene. Vi har bare ett råd til vår nabo, og det er at hun holder kattene inne hos seg selv. Når hun slipper dem ut, er det da noen som vet hvor de tar veien? Disse kattene kommer over til oss. Noen ganger legger de seg på balkongen, eller de sniker seg inn i huset, sier mannen - og avviser at de har gjort noe for å overta kattene.

Politiet koblet inn

Politiet bekrefter at de har vært koblet inn i kattefeiden. Det samme har konfliktrådet og dyrebeskyttelsen, uten at det er blitt slutt på kranglingen.

Leder i Dyrebeskyttelsen Nordland, Ann-Carin Torrisen, opplyser at deres advokat har forsøkt å finne en løsning.

- Vi har foreslått at Bjørnstrøm lager en romslig kattegård, slik at Trulte og Bror holder seg på hennes eiendom. For øvrig er dyrebeskyttelsen mest vant til motsatt problematikk - at ingen vil ha kattene. Så hvis det kan være til hjelp, tilbyr vi gjerne flere katter - til begge parter i konflikten. Det ser jo ikke ut til å skorte på omsorgsviljen hos noen av dem - og vi har mange katter som trenger et nytt hjem, påpeker Torrisen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks