Hovedinnhold

Fullt kaos om Gelius

Kvarme har ikke bestemt seg, sier medarbeiderne

ORDKNAPP: Stiftsdirektør Elise Sandnes ga kommentarer på vegne av biskop Ole Christian Kvarme torsdag. Men heller ikke hun vil kommentere avskjedssaken mot Gelius. Foto: Hans Henrik Torgersen
ORDKNAPP: Stiftsdirektør Elise Sandnes ga kommentarer på vegne av biskop Ole Christian Kvarme torsdag. Men heller ikke hun vil kommentere avskjedssaken mot Gelius. Foto: Hans Henrik Torgersen
TØNSBERG (VG Nett) Oslo bispedømme nekter å kommentere brevene til Vålerenga-prest Einar Gelius, men sier at man ikke har bestemt seg for å sparke den folkekjære presten.

Biskop Ole Christian Kvarme vil fortsatt ikke snakke med pressen etter at det gjennom NRK ble kjent at biskopen har bestemt seg for å kvitte seg med Vålerenga-prest Einar Gelius.

På Kirkemøtet i Tønsberg har det vært intens møtevirksomhet de siste dagene, men ikke nødvendigvis om Einar Gelius'skjebne. Det er Kvarmes stiftsdirektør Elise Sandnes som torsdag gir kommentarer i saken. Også hun er ordknapp.

Les også: - Biskopen vil be om at du avskjediges

- Endelig konklusjon er ikke trukket

På en svært tydelig måte redegjør hun for at biskopen ikke kommenterer personalsaker i media, til tross for at brevene som omtaler saken har havnet på avveie.

- Det eneste jeg kan si er at det det er en dialog mellom biskopen i Oslo og Einar Gelius. Konsekvensen av det er at endelig konklusjon i saken ikke er trukket. Utover det får du ingen kommentar, sier Sandnes til VG Nett.

Hun bekrefter dermed uttalelsene som Kvarmes kommunikasjonsrådgiver Kjell Svarstad kom med onsdag. Da sa han at biskopen ikke har trukket en beslutning om å gå til avskjedssak mot Gelius.

Ifølge dokumentene NRK har publisert er det nettopp Sandnes som har signert begge brevene sammen med Kvarme.

Les også: - Kvarme har ikke bestemt seg

Stikk i strid med brevene

Uttalelsene onsdag og torsdag står i skarp kontrast til innholdet i brevene som NRK har publisert. I ett brev, datert 4. november innkaller biskopen Gelius til møte. I et annet, datert 16. november, samme dag som saken sprakk står følgende:

«Biskopen har konkludert med at han vil fremme sak for bispedømmerådet med innstilling om at rådet treffer vedtak om å avskjedige deg fra stillingen som sokneprest i Vålerengen sokn i Domprostiet og at du suspenderes fra stillingen frem til avskjedssaken er endelig avgjort.»

Ap-topp: - Mullah Kvarme vil kneble Gelius

Gelius: - Fortsatt dialog

Einar Gelius er i dag i Kirkenes der han holder foredrag for Sykepleierforbundet. Overfor VG gjentar han at det fortsatt er dialog mellom ham og Kvarme.

Dermed har både Einar Gelius selv, og biskopens folk understreket at dialogen mellom partene er pågående, og ikke avsluttet, slik det kan virke av brevet som ble publisert onsdag.

At det foregår en prosess for å fjerne Einar Gelius fra hans stilling som sokneprest i Vålerengen menighet er hevet over enhver tvil. Det som er spørsmålet er om biskop Kvarme allerede har bestemt seg for å innlede en formell avskjedssak med bunn i tjenestemannsloven eller ikke.

Brevene som NRK har publisert tyder på at Kvarme har bestemt seg, men farsen blir komplett når hans absolutt nærmeste rådgivere insisterer på at så ikke er tilfelle.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks