Hovedinnhold

Full tillit til voldstiltalt

Håndballspiller ble kaptein

SANDEFJORD (VG) Håndballklubben Sandefjord slutter rekkene om sin voldstiltalte lagkaptein Johnny Jensen (26).
I retten i går tørket Jensen tårer mens han ba dommeren pent om samfunnstjeneste.

Til tross for at landslagets og Sandefjords håndballtopp nå for annen gang risikerer ubetinget fengsel for vold, får en ny dom ingen konsekvenser for ham i klubben. Det har ikke vært noe tema.

- Jeg tror det også gjelder hans deltagelse ellers, sa Sandefjord-håndballens formann Knut Bakke (50) da han vitnet varmt for tiltalte Jensen i Sandefjord byrett i går.

Mens klubben ventet på at straffesaken skulle komme opp for retten, valgte de Jensen til lagkaptein.

- Snill og grei

- Jeg kjenner Johnny bare som en snill og grei gutt. Vi vil ikke slå hånden av ham på noen måte, sa Bakke i retten, og advarte mot de negative følgene det vil kunne få for Jensen om han dømmes til ubetinget fengsel.

I 1992 ble Jensen dømt til ubetinget fengsel for vold.

Nå er han tiltalt for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap. Ifølge tiltalen gikk han helt uprovosert til angrep på 37-årige Sven Vollset i forbindelse med et nachspiel i Sandefjord natt til 2. april i år.

Kvelden før hadde han og Sandefjord tapt den avgjørende kampen om seriegullet.

Nekter skyld

Jensen er nå tiltalt for knyttneveslag og knespark mot ansiktet på Vollset, og for å ha slått løs på mannen gjentatte ganger med en varseltrekant.

Sven Vollset kan være påført livsvarige skader. Han er sykmeldt på niende måneden og har store problemer etter det grove overfallet i eget hjem.

- Jeg har det fortsatt vondt etter det som skjedde, sier Johnny Jensen til VG.

Han nekter skyld etter tiltalen, og sier han ikke husker noe. Promillen hans ble målt til 2,02 rundt fire timer etter voldsbruken.

Rettssaken mot Jensen var opprinnelig berammet for to måneder siden, men ble utsatt fordi Jensen skulle spille en viktig kamp, og en rettsprosess kunne virke forstyrrende på ham.

Det var blod overalt i trappeoppgangen der Jensen gikk løs på Sven Vollset ved 05-tiden om morgenen.

- Det var blod på vegger, gulvet og på døren, sa politikonstabel Torgeir Solem. Han og kollegaen Andreas Fjære var først på åstedet etter at Vollset hadde klart å rømme fra Jensen og løpe til politikammeret noen hundre meter unna.

- Truet

Jensen stod på en veranda i annen etasje da politiet kom. Han var tilsølt av blod. Hans sinnstilstand svingte fra rolig til meget aggressiv under pågripelsen.

- Han hadde en veldig spesiell atferd og jeg følte meg truet, sa Solem.

Nå går Jensen ukentlig til psykolog. Han sier han ikke har vært på byen etter voldsaffæren.

Sandefjords trener Gunnar Pettersen fulgte rettssaken fra tilhørerbenken i går. Han ville ikke si et ord da VG ba om en kommentar etter at offeret hadde avgitt sin rystende forklaring.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks