Hovedinnhold

Full etterforskning etter mistenkelig dødsfall i Skien

<p>VARSLER PRESSEKONFERANSE: Politiet opplyser at de vil komme med flere opplysninger tirsdag, etter at en mann ble funnet død i Skien, mandag. Politiet betegner dødsfallet som mistenkelig.</p>

VARSLER PRESSEKONFERANSE: Politiet opplyser at de vil komme med flere opplysninger tirsdag, etter at en mann ble funnet død i Skien, mandag. Politiet betegner dødsfallet som mistenkelig.

Foto: Roger Neumann
Politiet i Telemark har satt i gang etterforskning etter at en 83 år gammel mann ble funnet død hjemme hos seg selv i Skien mandag morgen.

Tips oss

Politiet fikk melding klokka 9.14 av pårørende som var blitt varslet av mannens hjemmehjelp, skriver Varden.

Det var omstendigheter på stedet som gjorde at politiet valgte å betegne dødsfallet som mistenkelig. Funn på avdøde og funn på stedet utløste politiets etterforskning.

– Vi har jobbet med teknisk og taktisk etterforskning i dag. Det har både vært rundspørringer i området, avhør og åstedet er gjennomgått av teknikere, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Telemark, Jan Olav Jansen, til VG.

– Den døde er sendt til obduksjon. Vi venter en foreløpig rapport i løpet av tirsdagen, sier etterforskningsansvarlig Georg Andersen til NTB.

Pressekonferanse tirsdag

– Det har vært en utvikling i saken. Jeg kan ikke si noe mer om det foreløpig, men det skal være en pressekonferanse i morgen, forteller Jan Olav Jansen til VG.

Etterforskningslederen sier 83-åringen kan ha ligget død i maksimalt ett døgn, ettersom han skal ha blitt sett i live i løpet av det siste døgnet før han ble funnet mandag morgen.

Politiet startet tekniske undersøkelser på stedet og har gjennomført en rundspørring i området på Gulset i Skien hvor mannen ble funnet. Flere personer ble tatt inn til avhør mandag.

– Det er blitt gjennomført tekniske undersøkelser i mannens bolig. De kan bli tatt opp igjen tirsdag om det skulle være behov for det, sier Andersen.

(NTB/VG)

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks