Hovedinnhold

Frp-topp godtar moské i Kristiansand

Frps ordførerkandidat i Kristiansand, Tor S.Utsogn mener religionsfrihet er viktig og støtter bygging av moské i byen.

- Vi kan ikke skille mellom ulike religioner. De bør få tillatelse, så lenge de finansierer byggingen og driftingen selv, slik som for eksempel kristne frimenigheter. Islam må stille på lik linje med andre religioner, sier Utsogn til Fædrelandsvennen.

Ledelsen for de om lag 50 ahmadiyya-muslimene i Kristiansand gikk mandag ut og ba om å få bygge en moské på en tomt i Holskogen i Vågsbygd. Utsogn mener imidlertid at søknader om å få kalle inn til bønn ikke kan aksepteres.

Han mener minareter med utrop av bønn fem ganger i døgnet vil være å gå for langt.

- Vi kan ikke tillate bønnerop tett inn til et etablert boligområde. Forkynnelsen må holdes innenfor de fire vegger, sier Frp-politikeren.

Han avslutter imidlertid med å si at et bastant nei til å bygge moské, vil gi muslimske ekstremister vann på mølla.

- Det er akkurat det disse vil. At norske politikere skal si nei til søknader om å få bygge moskeer, slik at de kan bygge opp skarpe fronter. Da vil ekstremistene si «Se her, vi har rett», sier Utsogn til avisen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks