Hovedinnhold

Frp på Stortinget vil frata ekstremister Nav-støtte

<p>FRP-REPRESENTANT: Helge André Njåstad.</p>

FRP-REPRESENTANT: Helge André Njåstad.

Foto: Berit Roald, NTB scanpix
Frp på Stortinget ønsker å kunne frata antatte ekstremister Nav-støtte.  Ekstreme ytringer på Facebook som blir sett på som en trussel, er et eksempel.

– Vi burde innføre et regelverk som sier at dersom man deltar i trening, har kontakt med terrornettverk på noen måte eller viser støtte muntlig, skriftlig eller økonomisk, skal konsekvensen være at man mister alle velferdsytelser fra Norge, i tillegg til at statsborgerskapet selvsagt må ryke, sier leder Helge Andre Njåstad (Frp) i kommunalkomiteen på Stortinget til Dagbladet.

Les også: Når dørene åpnes for salafismen, tar dens tilhengere seg til rette

Han sier at det kan ramme folk som for eksempel uttrykker støtte til IS på sosiale medier.

– Så lenge man er ekstrem på Facebook i en sånn grad at du kan være en trussel mot befolkningen i Norge, bør det jo det, sier han og legger til: «Ekstremisme må møtes med ekstreme tiltak».

Regjeringen har allerede sendt på høring et forslag om at forvaltningen skal kunne frata folk statsborgerskapet etter en slik risikovurdering. Høyre-veteran Michael Tetzschner positiv til dette, men ikke når det gjelder velferdsytelser.

– Kriminelle handlinger skal utsettes for vanlige sanksjoner gjennom bøter og det strafferegisteret ellers har å by på av reaksjoner.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks