Hovedinnhold

Frifunnet etter balletak på kjæresten

En 34 år gammel mann ble i går frifunnet av Øvre Romerike tingrett, etter at han knep kjæresten rundt pungen slik at den sprakk. De to homofile kjærestene begynte å krangle i sitt hjem 9. desember i fjor.

AV:SIRIL K. HERSETH

- Min klient tok tak i ballene til fornærmede, som trakk seg unna på grunn av smertene. Da oppsto en syv-åtte centimeters rift i pungposen, og mannen begynte å blø, forklarer tiltaltes forsvarer Torkil Jan Røseid.

Ifølge dommen startet krangelen med at fornærmede slo tiltalte i hodet med en sofapute. Deretter skal fornærmede ha sagt at han var mer glad i hunden deres enn i tiltalte.

- Etter rettens syn er det rimelig forhold mellom provokasjonshandlingen og gjengjeldelsen, heter det i den enstemmige dommen. Retten la også vekt på at fornærmede sparket tiltalte i ansiktet i et forsøk på å komme løs fra ballegrepet, og at denne motbevegelsen kan ha medvirket til skaden.

Pungen måtte sys med fire sting. Politiadvokat Niels-Christian Petersen la ned påstand om 30 dagers fengsel.

Urolog Alexander Schultz på Rikshospitalet sier at slike skader ikke gir varige mén.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks