Hovedinnhold

Vrakes av Frp - nekter å gå

TILTALT: Frps ordførerkandidat i Skjervøy kommune, Jørn Cato Angell, i Troms er tiltalt for bedrageri og forfalskning. Nå blir han vraket som listetopp. Foto: Kjetil Nielsen Skog/Framtid i Nord
TILTALT: Frps ordførerkandidat i Skjervøy kommune, Jørn Cato Angell, i Troms er tiltalt for bedrageri og forfalskning. Nå blir han vraket som listetopp. Foto: Kjetil Nielsen Skog/Framtid i Nord
(VG Nett) Troms Frp har bestemt seg for å vrake Skjervøy-politiker Jørn Cato Angell, som før helgen ble tiltalt for dokumentforfalskning og bedrageri.

Denne saken handler om:

- Han er bedt om å trekke seg fra alle sine verv i Frp. Vi skal styrebehandle saken torsdag. Dette skjer med utgangspunkt i partiets etiske regelverk. Foreløpig har han fått muntlig beskjed, men det vil også komme skriftlig, sier leder i Troms FRP, Geir Are Winther, til VG.

Angell, som inntil dette var kommunestyrerepresentant, leder av lokallaget og ordførerkandidat for Frp i Skjervøy i Nord-Troms, skal mellom desember 2009 og september 2010 ha lurt til seg nærmere 20.000,- i kompensasjon for tapt arbeidsfortjeneste, ifølge tiltalen.

Skal ha forfalsket underskrift

For å få kompensasjonen for tapt arbeidsinntekt, skal Angell ha forfalsket underskriften til arbeidsgiverne Avfallsservice og Skjervøy kommune. Disse skal dermed ha betalt ut kompensasjon for lønn som han ikke hadde blitt trukket for.

Kompensasjonen han fikk utbetalt gjelder blant annet «møtedeltagelse i politiske verv i Skjervøy kommune», ifølge tiltalen.

Angell skal også ifølge tiltalen ha krevd kommunen og andre selskaper for flere tusen kroner i leie for containere, ved å fylle ut fakturaer i etterkant.

- Ikke en morsom sak

Han skal ha brukt fakturaer som var påført arbeidsgiver ISSs logo og FRPs faksnummer, men hans eget kontonummer. Ved et annet tilfelle var FRPs logo påført fakturaen.

- Dette er ikke noen morsom sak og heller ingen behagelig sak for Troms FRP, sier fylkesleder Winther.

- Hva er din kommentar til at FRPs faksnummer og logo skal ha blitt brukt på fakturaer?

- Jeg ønsker ikke å kommentere innholdet i saken.

Trekker seg ikke

Hovedpersonen selv avviser at han kommer til å trekke seg.

- Jeg kommer ikke til å trekke meg fra noen verv. Jeg har heller ikke fått en forespørsel om det, men har blitt bedt om å vurdere det. Resten av styret i Skjervøy fremskrittsparti er enig med meg i at det ikke er nødvendig, sier Angell.

LES OGSÅ: Alle Frp-kommuner har maks-skatt

Han mener saken er blåst opp og ut av sine dimensjoner.

-Jeg har så lyst til å fortelle folket om hvordan saken henger sammen. Jeg er fortvilt over sakens tilstand og dimensjoner. Feilen er at ISS og Frps logoer ikke skulle vært der. Det var en feiltakelse. Fakturaene ble kreditert og rettet opp. Jeg har gjort en feil, beklaget den, kreditert den og sendt ny faktura med rett nummer og navn, forteller Angell.

- Pengene skulle jeg ha, containerne var mine. Jeg har god samvittighet, men beklager at jeg har rotet litt med kontonummer. Nå ber jeg om å få fred til saken er ferdig behandlet.

- Hva med punktet i tiltalen som omhandler forfalsking av underskrift for utbetaling av tapt arbeidsfortjeneste?

- Jeg kan dokumentere at jeg hadde krav på tapt arbeidsfortjeneste. Jeg skal legge alt frem i retten og holde en eventuell pressekonferanse etter det. Jeg vil kjempe for å renvaske meg, sier Angell.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks