Hovedinnhold

Vil kaste ut foreldre til jenter med hijab

PRESENTERTE PROGRAM: Nestformann i Frp Per Sandberg. Foto: Scanpix
PRESENTERTE PROGRAM: Nestformann i Frp Per Sandberg. Foto: Scanpix
GARDERMOEN (VG Nett) Frp vil sende alle foreldre til småjenter med hijab ut av Norge.

Denne saken handler om:

Tips oss

Frp ønsker å gjøre det forbudt å bruke hijab på skolene i Norge. Hvis de får innført det, vil de sende foreldre til småjenter som bruker hijab tilbake til opprinnelseslandet sitt.

- Folk som kommer til Norge må legge fra seg den kvinneundertrykkende og barneundertrykkende kulturen det er å bruke hijab. I skolen skal det være forbudt med hijab, og hvis foreldrene ikke akseptere våre demokratiske rettigheter, så vil vi sende dem rett hjem, slår Frps nestleder Per Sandberg fast.

- Men det er ikke ulovlig å bruke hijab i Norge i dag. Hvordan kan du mene at foreldre til jenter med hijab da skal sendes hjem?

- Det skal bli ulovlig å bruke hijab på skolen, hvis Fremskrittspartiet får det som de vil. Det er undertrykkende for småjenter å få tredd en hijab på seg. Hva voksne kvinner gjør, kan de velge selv. Men hvis foreldre ikke respekterer loven, skal de sendes hjem, svarer Sandberg.

LES MER OM PARTIETS ASYL- OG INNVANDRINGSPOLITIKK HER
(VG Nett er ikke ansvarlig for innhold på eksterne sider)

Nye lover

Med Fremskrittspartiet i regjering lover Sandberg at partiet vil jobbe for helt nye regler for nye landsmenn:

** Alle asylsøkere skal sendes rett tilbake til hjemlandet. Ingen nye asylsøkere skal få opphold i Norge.

** Det skal innføres en fem års prøveperiode hvor alle med lovlig opphold, men som ikke følger norske lover, normer og regler skal sendes tilbake til hjemlandet.

** Alle som har fått lovlig opphold i Norge skal bli evaluert etter fem år. Hvis de da har tilpasset seg Norge tilstrekkelig etter Frps kravliste, skal det gå ytterligere ti år før man kan bli norsk statsborger.

** I disse ti årene skal norske myndigheter sende alle som begår kriminelle handlinger med mer enn tre måneder ubetinget fengselsstraff tilbake til hjemlandet.

** Det skal til sammen ta 15 år å bli norsk statsborger. Da skal man ikke kunne sendes tilbake til hjemlandet - uansett lengde på eventuelle lovbrudd.

- Det skal ta fem år før man får fast opphold i Norge. Folk som fortsetter å undertrykke kvinner med tvangsekteskap, kjønnslemlestelse og hijab har ikke noe her å gjøre. De kan reise tilbake, forteller Sandberg.

Tale

Sandberg ser for seg at det er politiet som skal gjennomføre utsendingen. Det er også politiet som skal evaluere om folk har oppført seg etter norske normer og regler de første fem årene.

- Folk som kommer til Norge må akseptere vårt demokrati, ytringsfriheten og menneskerettighetene. De må innordne seg, og tilpasse seg de norske reglene og normene vi har. De må skaffe seg en jobb og bidra, forklarer han.

Han brukte stor del av sin programtale til landsmøtet på å fortelle delegatene at han mener alle har valgfrihet - og at de som ikke liker Norges lover og normer kan velge å reise tilbake til hjemlandet.

- De har et valg. De har et valg de også. Reis hjem! Eller de kan velge å bli. Men da er det noen normer som ligger til grunn for at vi skal akseptere at de skal være her. De som snylter har ikke noe her å gjøre. De som fremdeles har ambisjoner om å bli i Norge har noen normer forholde seg til. Og de som ikke gjør det har å komme seg hjem så raskt som mulig, slo Sandberg fast til en fullsatt landsmøtesal som jublet og klappet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks