Hovedinnhold

Vidar Kleppe: - Velkommen etter, Siv!

RADARPAR: Her er duoen Vidar Kleppe (t.v.) og Øystein Hedstrøm på sammen på Stortinget. Nå er de glade for at Siv Jensen har børstet støvet av gammel retorikk. Foto: Scanpix
RADARPAR: Her er duoen Vidar Kleppe (t.v.) og Øystein Hedstrøm på sammen på Stortinget. Nå er de glade for at Siv Jensen har børstet støvet av gammel retorikk. Foto: Scanpix
(VG Nett) Vidar Kleppe og Øystein Hedstrøm sier velkommen til Siv Jensens utspill om snikislamisering av det norske samfunnet.

Denne saken handler om:

DETTE SA SIV JENSEN:


«Halal-mat i fengsler. Skal det være sånn at alle norske fengsler må ha to separerte kjøkken for å tilfredsstille disse kravene? Jeg synes de skal være veldig godt fornøyd med at de får varme måltider flere ganger om dagen.»

«Vi skal ikke godta at enkelte norske skoler nå har separert gymundervisning og svømmeundervisning av hensyn til kjønn. Vi skal ikke godta det, for det er ikke integrering. Det er å snu det hele på hodet, det er å tillate at enkeltgrupperinger, minoriteter får lov til å bestemme hvordan samfunnsutviklingen i Norge skal være.»

- Jeg ønsker Siv Jensen velkommen etter. Jeg kan si som Fremskrittspartiet ofte sier under debatter: «Dette har vi sagt i 10-20 år». Dette, har jeg vært på banen med tidligere, sier Vidar Kleppe til VG Nett.

Også Kleppes tidligere nære politiske kampfelle i Fremskrittspartiet, Øystein Hedstrøm, ønsker utspillet til Jensen velkommen.

- Jeg synes det er bra at Frp kommer på banen med «rene Frp-saker» etter uttalige forsøk på å samarbeide med andre borgerlige partier. Dette er en sak som har stått sentralt i Frp i alle år. Den første som rettet søkelyset på innvandringspolitikken var partiets grunnlegger, Anders Lange, i 1975, sier Hedstrøm til VG Nett.

LES OGSÅ:Politisjefen i Rosengård «arresterer» Siv Jensen

Det tidligere radarparet hadde i forbindelse med valgkamper på slutten av 90-tallet flere kampanjer, populært kalt «Hedstrøm & Kleppe show», knyttet opp til innvandrings- og integreringspolitikk.

Budskapet deres ble elsket og hatet.

Kleppe ble senere kastet ut av Fremskrittspartiet fordi han var for ekstrem, mens Hedstrøm ble tatt til nåde av partiledelsen og fikk fortsette som politiker for partiet.

DISKUTÉR:Bør vi få en innvandringsstopp nå?

- Må fjerne støtte

Kleppe er nå partileder i Demokratene. Han mener utspillet til Jensen er helt på sin plass, men mener det mangler troverdighet hvis ikke Jensen gjennomfører visse tiltak.

- Konsekvensen av Siv Jensens utspill må være at Frp sørger for å fjerne statlige og kommunale tilskudd til muslimske trossamfunn som bevisst bryter loven. Utspillet har ikke troverdighet før hun fjerner denne støtten, sier Kleppe.

LES OGSÅ:Siv Jensen lei seg for «Hitler-sammenligning»

Han tenker spesielt på Oslo, hvor Fremskrittspartiet styrer sammen med Høyre.

PARTILEDER: Siv Jensen (Frp). Foto: Scanpix
PARTILEDER: Siv Jensen (Frp). Foto: Scanpix

- Det kan jo ikke være slik at politikerne sentralt følger en annen linje enn lokalpolitikerne, sier Kleppe.

Partileder Siv Jensen ønsker ikke å kommentere Kleppes uttalelser. Til VG Nett sier hun følgende til «velkommen etter»-kommentaren:

- Det er bare tull. Denne politikken har vært en viktig del av programmet til Frp i flere år. Egentlig er jeg ikke så veldig opptatt av hva han (Kleppe) mener, sier Jensen.

LES OGSÅ:Siv Jensen til VG Nett: - Forsøker ikke å demonisere noen

Verdier

Hedstrøm er uenig med de som mener Jensen var for ekstrem da hun kom med utspillet om snikislamisering fra talerstolen under landstyremøtet i Fremskrittspartiet lørdag.

- Det er slik samfunnsdebatten har blitt. En slik spissformulering må til for å få mediedekning om en sak. Det er mediene som styrer hvilke saker som senere diskuteres i de tusen hjem, sier Hedstrøm.

Han mener debatten Jensen har satt i gang er viktig.

- Det er større behov for en debatt om dette nå, enn noen gang tidligere. Vi må bestemme hvilke verdier som skal dominere det norske samfunnet. Skal det være de gamle norske og kristne verdiene, eller skal det være andre verdier, sier Hedstrøm.

LES OGSÅ:Umulig å ettergå «skremselsrapporten»

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks