Hovedinnhold

Trapper opp nervekrigen med Hagen

Carl I. Hagens angrep på Kjell Magne Bondevik (KrF) har demonstrert at det er umulig å ha et organisert samarbeid med Fremskrittspartiet, mener statsministeren selv.
GIR SEG IKKE: Bondevik gir ikke etter for Carl I. Hagens krav. Foto: Scanpix
GIR SEG IKKE: Bondevik gir ikke etter for Carl I. Hagens krav. Foto: Scanpix


Bondevik trapper opp nervekrigen med Frp-lederen, som ikke vil støtte en borgerlig regjering ledet av Kjell Magne Bondevik.

- Hagen tror åpenbart at hvis han bare sier det han gjør, så går statsministeren av etter valget. Det er en misforståelse, og det har de fleste statsvitere gitt meg rett i. Og hvis Hagen trodde han skulle oppnå en splittelse i regjeringen, har han mislyktes, sier Bondevik til NTB.

Han deltok mandag på nordisk statsministermøte i idylliske Faldsled på Fyn. Men hjemlig politikk og Frp-leder Carl I. Hagens var i sentrum for norsk presses oppmerksomhet.

- Jeg forsto

Hagen sier Bondevik vil trekke seg, bare Frps nye politikk får tid til å «synke inn» hos statsministeren.

- Hagen kan være helt beroliget. Jeg forsto straks hva han sa. Hvis han tror dette endrer seg bare vi har tenkt på det noen dager, tar han skammelig feil. Vår linje i forhold til Frp er gjennomdrøftet i de tre regjeringspartiene, sier Bondevik.

Hagens angrep på Bondevik ble drøftet i regjeringen i forrige uke.

Mandag rykket Høyre-leder Erna Solberg igjen ut med støtte til Bondevik som fortsatt statsminister for en samarbeidsregjering.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks