Hovedinnhold

Spritkrig på Stortinget

VIL AVSAKAFFE LOV: Frps formann Siv Jensen har sammen med Carl I. Hagen sendt inn forslag om å avskaffe blasfemiparagrafen. Foto: Helge Mikalsen
VIL AVSAKAFFE LOV: Frps formann Siv Jensen har sammen med Carl I. Hagen sendt inn forslag om å avskaffe blasfemiparagrafen. Foto: Helge Mikalsen
Frps formann Siv Jensen stempler all kritikk av Per Sandberg som mobbing - mens stortingspresident Thorbjørn Jagland slakter Sandbergs akevittale i Stortinget.

Denne saken handler om:

Frp-leder Siv Jensen karakteriserer VGs oppslag som et resultat av «anonym skittkasting mot en medrepresentant».

- Ekstremt feigt

- Dette er ekstremt feigt. Jeg oppfordrer dem som gjør slikt, til å stå fram og se meg og Per Sandberg i øynene, sa hun på en pressekonferanse i går.

- Skal ikke skje

Stortingspresidenten har et noe annet fokus: - Man skal ikke opptre i beruset tilstand på Stortingets talerstol. Jeg kan forstå at folk reagerer, for slike ting skal ikke skje, sier stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap).

- Kan man drikke alkohol dersom man skal stemme i stortingssalen, synes du?

- Nei, det synes jeg heller ikke bør forekomme. Man må være edru når man deltar i avstemning eller debatt i stortingssalen. Man bør ikke gå inn i stortingssalen overhodet i beruset tilstand, sier Jagland.

FORSTÅR KRITIKKEN: Stortingspresident og tidligere statsminister Thorbjørn Jagland. Foto: SCANPIX
FORSTÅR KRITIKKEN: Stortingspresident og tidligere statsminister Thorbjørn Jagland. Foto: SCANPIX

- Men hvis noen har vært på en lunsj og tatt et glass vin, er det noe annet enn om man har drukket en del alkohol i selskap om kvelden, sier Jagland.

Avvikende atferd

Lagtingspresident Inge Lønning (H) mener at det kan være akseptabelt med høyere promille når en skal stemme i stortingssalen enn når en holder innlegg på Stortingets talerstol.

- Den som går på Stortingets talerstol, er under flomlys, alt som har karakter av avvikende atferd kommer frem. Det å sitte i stortingssalen og stemme innebærer ikke den samme eksponeringen. Hvis man ikke er skikket til å kjøre bil, er man heller ikke skikket til å stå på talerstolen, sier Lønning.

- Kan man stemme dersom man ikke kan kjøre bil og har over 0,2 i promille?

- Ja, det vil jeg mene. Så lenge man ikke er synlig beruset vil man være i stand til det. Kravet må være at man klarer å følge fullt og helt med, sier Lønning.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks