Hovedinnhold

Siv Jensen: - Ville ikke brukt de ordene

Men tar ikke avstand fra knusende Frp-kronikk

HARDT UT: Frps Stortingsrepresentant og leder i Oslo Frp, Christian Tybring Gjedde har brukt sterke ord om norsk innvandringspolitikk. Siv Jensen ville ikke skrevet de samme ordene. Foto: Scanpix
HARDT UT: Frps Stortingsrepresentant og leder i Oslo Frp, Christian Tybring Gjedde har brukt sterke ord om norsk innvandringspolitikk. Siv Jensen ville ikke skrevet de samme ordene. Foto: Scanpix
(VG Nett) Frp-leder Siv Jensen omtaler partifellens kritikk av norsk innvandringspolitikk som «ganske hard».

Denne saken handler om:

Tips oss

- Jeg kjenner Christian Tybring-Gjedde som en tøff retoriker og en hard debattant. Vi er enige om at vi har store utfordringer når det gjelder innvandrings- og integreringspolitikken, sier Siv Jensen til VG Nett.

Frp's partileder er på reise i Washington i USA og har ikke selv lest kronikken som har skapt bølger i det politiske miljøet i Norge torsdag.

Hun har imidlertid blitt varslet om oppgjøret som to av hennes partifeller fra Oslo tar med norsk innvandrings- og integreringspolitikk i dagens Aftenposten. Det er styremedlem i Oslo Frp, Kent Andersen og stortingsrepresentant og leder av partiet i Oslo Christian Tybring-Gjedde, som står bak innlegget i avisen.

LES HELE KRONIKKEN HER.

I kronikken uttrykker de to frykt for at Norge kan bli «revet i filler»:

- Idioti på lang sikt

«Vil vi noen gang føle oss som flerkulturelle? Aldri i verden! For vi tror ikke noe på flerkultur. Vi tror det er en drøm fra Disneyland. Rotløshet satt i system. Idioti på lang sikt, og vi tror det kan komme til å rive landet vårt i filler», skriver Tybring Gjedde og Andersen.

LES OGSÅ:Frp-topp ber muslimer gå med David-stjerne

VG Nett har vært i kontakt med flere partifeller av de to torsdag, men de fleste avstår fra å kommentere kronikken i Aftenposten.

Partileder Siv Jensen nøyer seg med å si følgende når hun blir spurt om hun støtter innholdet i kronikken:

- Jeg oppfatter egentlig at det de forsøker å gi uttrykk for er en grunnleggende misnøye med den innvandrings- og integreringspolitikken som Arbeiderpartiet må bære et stort ansvar for.

Høyreekstreme hyller

Frp-lederen innrømmer at hun ser på kritikken av regjeringspartiet som «ganske hard».

- Dine partifeller mener det er umulig å få til, og ønsker seg heller ikke, et flerkulturelt Norge. Er du enig i det?

- Jeg tror ikke det er lurt av meg å argumentere setning for setning. Dette er først og fremst en kritikk av norsk integreringspolitikk, og dette er skrevet av Oslo-politikere som ser hva som er i ferd med å skje, svarer Jensen.

Har du tips om norsk politikk?Kontakt VG Netts journalister her!

Partilederen trekker frem skoler i hovedstaden hvor 80 prosent av elevene har innvandrerbakgrunn, dårlige norskkunnskaper og moralpoliti i byen.

Kjente høyreekstremister som tidligere Vigrid-leder Tore Tvedt og Erik Gjems-Onstad hyller Frp-representanten for kronikken.

- Står overfor utfordringer

Flere Høyre-politikere sa i tillegg til VG Nett torsdag at utspillet gjør det vanskeligere å samarbeide med Frp.

Les også:Høyre-oppgjør mot Frp-topp

- Man kan tilnærme seg på den måten eller tilnærme seg det på en mer konstruktiv måte og faktisk være med på å erkjenne at vi har utfordringer, svarer Jensen på telefon fra USAs østkyst.

Siv Jensen sier til VG Nett at hun ikke er i tvil om at deler av innvandringen til Norge har vært positiv og brakt med seg mye bra til landet.

LES OGSÅ:Frp-politiker sammenligner hijab med Ku Klux Klan

- Samtidig står vi overfor en rekke utfordringer som det er verdt å få en debatt om. Vi kan velge ulike måter å ordlegge oss på, og jeg ville ikke brukt akkurat de ordene han har brukt, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks