Hovedinnhold

Siv Jensen beklager drapssammenligning

BEKLAGER: Siv Jensen beklaer at kommentaren hennes til NRK ble oppfattet feil. - Jeg forstår at noen velger å tolke meg dit, men vær så snill, ikke gjør det, sier hun. Her sammen med Erna Solberg (H) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) utenfor Oslo Domkirke søndag. Foto: Scanpix
BEKLAGER: Siv Jensen beklaer at kommentaren hennes til NRK ble oppfattet feil. - Jeg forstår at noen velger å tolke meg dit, men vær så snill, ikke gjør det, sier hun. Her sammen med Erna Solberg (H) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) utenfor Oslo Domkirke søndag. Foto: Scanpix
(VG Nett) Det ble full twitterstorm mot Siv Jensen etter at hun kalte koblingen mellom Frp og Anders Behring Breivik like ille som terrordrapene.

- Jeg synes det er avskyelig det som har skjedd, men jeg synes det er like avskyelig at enkelte medier forsøker å trekke en kobling mellom denne mannens udåd og Frp.

Det sa Frp-leder Siv Jensen til NRK etter møtet mellom de parlamentariske lederne og statsminister Jens Stoltenberg på Stortinget tidlig i ettermiddag.

Sitatet fikk debatten til å rase blant vantro seere på nettstedet twitter.

Se innslaget med Siv Jensen her

- Fryktelig lei meg

Da VG kontaktet Siv Jensen i går kveld nektet hun umiddelbart på hun mener det er like ille å dra en kobling mellom Frp og massedrapene som å begå massedrapene.

- Nei, nei, det er en misforståelse. Det har jeg vitner på. Jeg svarte på spørsmål om hva jeg synes på at en svensk journalist dro en kobling mellom Frp og denne mannen, sier Jensen til VG, som sier hun skal sjekke saken.

Kort tid etter ringer hun opp igjen og beklager.

- Om noen oppfatter det sånn, så beklager jeg det. Jeg er fryktelig lei meg. Jeg ser at det kan virke som om jeg sammenligner drapshandlingen. Men det jeg sa handlet om påstandene fra en svensk journalist. Jeg oppfattet det dit hen at det ble trukket ut av sin sammenheng. Men jeg beklager med hele meg at det kan fremstå sånn, sier Jensen til VG Nett.

Les også: Politimann drept av skytedesperadoen

Samtidig la Frp-lederen ut følgende melding på sin egen facebook-side.

«I et intervju til NRK i dag kan det høres ut som om jeg sidestiller de forferdelige drapene med politiske angrep på FrP. Det mener jeg selvsagt ikke. Jeg er den første til å beklage om det jeg sa oppfattes galt av noen. Jeg ga et intervju der jeg reagerte på at en svensk journalist koblet FrP til de grusomme handlingene. Det kan selvsagt ikke på noen som helst måte sidestilles med drap på uskyldige.»

Hun publiserte den samme meldingen på Twitter.

Krevende dager

Frp-lederen skylder på krevende dager.

- Det kan fremstå sånn, så jeg forstår at noen velger å tolke meg dit, men vær så snill, ikke gjør det. Vær så snill, jeg har hatt krevende dager og masse intervjuer, sier Jensen.

Jensen sier hun ga sitatet til NRK som svar på en kobling en svensk journalist hadde gjort mellom Anders Behring Breivik og Frp.

- Jeg svarte på ganske grove påstander fra en svensk journalist. Jeg kan ikke finne meg i at han trekker en parallell mellom Frp og denne mannen. Jeg ønsker derimot ikke fokus på det. Dette handler ikke om oss, men om ofrene, sier Jensen.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks