Hovedinnhold

Siv: Bare gi opp, Jens Stoltenberg

**Knallharde spark mot regjeringen
**Sandberg: Kaller ikke Jens statsminister lenger

TIL FRONTALANGREP: Partileder Siv Jensen sa at statsminister Jens Stoltenberg er en mann uten egne visjoner og uten ønske om å videreutvikle samfunnet da hun talte til sine partifeller under FrPs valgkampåpning i Kristiansand fredag. Foto: PETTER EMIL WIKØREN
TIL FRONTALANGREP: Partileder Siv Jensen sa at statsminister Jens Stoltenberg er en mann uten egne visjoner og uten ønske om å videreutvikle samfunnet da hun talte til sine partifeller under FrPs valgkampåpning i Kristiansand fredag. Foto: PETTER EMIL WIKØREN
(VG Nett) Partileder Siv Jensen gikk selvsikkert og nådeløst til verks under Fremskrittspartiets amerikanske valgkampåpning.

Denne saken handler om:

Partiet har samlet 600 medlemmer på Quality Hotell Dyreparken i Kristiansand.

Det skjer etter amerikansk mønster, og arrangementet ble sparket i gang i et partytelt i bakhagen, med blå, hvite og røde ballonger i taket.

- Bø, roper partileder Siv Jensen fra scenen.

- Ble dere redde nå? Det blir nemlig Jens Stoltenberg når han ser meg. Han skal overbevise velgerne om at vi er farlige. Han er en mann uten egne visjoner og uten ønske om å videreutvikle samfunnet. Han bare skremmer. Selv vil han gi opp. Det er greit! Bare gi opp, Jens Stoltenberg. Nå er det vår tur, sier hun.

- Uverdig og dyrt med kø

Jensen mener den rødgrønne regjeringen har sviktet på de mest sentrale valgløftene.

- Da Jens overtok kontrollen for åtte år siden, så sto det 200.000 mennesker i helsekø. Nå er det 280.000. Det er flere, det. Det er dyrt å ha folk i kø. Tenk hva vi kunne spart om vi fikk dem inn til behandling og operasjon. Da må vi utnytte det vi har av ressurser i det offentlige, private og i utlandet, sier hun.

- Det er uverdig og dyrt med kø. Derfor skal vi i regjeringen.

- Skremmer folk

Fremskrittspartiet svinger på målingene, men ligger langt under toppnivåene i 2010. Appellene under valgkampåpningen var preget av nettopp knallharde angrep på statsministeren.

- Jeg karakteriserer ikke Jens som statsministeren lenger. Han er skremmeren. Han reiser land og strand rundt og skremmer folk, mener nestleder Per Sandberg.

Leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, Anders Anundsen, gikk knallhardt løs på alle de tre rødgrønne partilederne da han holdt sitt innlegg i partyteltet i Kristiansand tidligere på dagen.

- Jeg vil til høsten våkne til frihet fra Liv Signe Navarsetes overdrevne sinne. Jeg vil våkne til frihet fra Lysbakkens grenseløse arroganse. Jeg vil våkne til frihet fra Jens Stolenbergs selvtilfredshet, ropte han til de fremmøtte - som applauderte vilt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks