Hovedinnhold

Siv ba Frp-topp bytte jobb

SKIFTER STILLING: Geir A. Moe i Fremskrittspartiet slutter som generalsekretær. Her sammen med partileder Siv Jensen fra partiets valgvake etter stortingsvalget i år. r Foto: Simen Grytøyr
SKIFTER STILLING: Geir A. Moe i Fremskrittspartiet slutter som generalsekretær. Her sammen med partileder Siv Jensen fra partiets valgvake etter stortingsvalget i år. r Foto: Simen Grytøyr
(VG Nett) Mangeårig generalsekretær Geir A. Mo i Frp byttes ut i dag.

Denne saken handler om:

Tips oss

43-åringen fra Lærdal i Sogn og Fjordane har vært generalsekretær i Fremskrittspartiets Hovedorganisasjon de siste 15 årene. Nå må han bytte jobb.

Etter det VG Nett vet blir Fremskrittspartiets stortingsgruppe informert om omrokeringen i et møte klokken 13 fredag. Den nye generalsekretæren skal ifølge velinformerte kilder være Erland Vestli (54), som til nå har vært administrasjonssjef i partiet.

Geir Mo svarer følgende på spørsmål om han selv ønsket å bli skiftet ut:

- Dette er noe Siv og jeg har snakket om. Hun har bedt meg om å bruke mer tid på politikk, og det har jeg sagt ja til med glede, sier han til VG Nett.

Vet du noe om denne saken?Kontakt VG Netts journaliste her.

«Satsing på politikk og strategi»

Etter hva VG Nett kjenner til vil Frp senere i dag presentere endringene som en del av en omorganisering av arbeidet i partiet, for ytterligere satsing på politikk og strategi.

VG Nett vet at den tidligere generalsekretæren nå blir stabssjef for partileder Siv Jensen.

Geir Almåsvold Mo var en av ekspartileder Carl I. Hagens mest betrodde medarbeidere frem til veteranen gikk av i 2006. Da tok Siv Jensen over, og nå gjør hun altså utskiftninger i toppledelsen.

Den tidligere selgeren, som er utdannet fra Førde Handelsskole, ble i 1990 gruppesekretær og politisk rådgiver for Frps stortingsgruppe. To år senere ble han fylkessekretær for Telemarka Fremskrittsparti.

Dette er etter hva VG Nett kjenner til ikke de eneste forandringene i toppledelsen i Frp. Per Kristian Solbak blir ny sekretariatsleder i stortingsgruppen. Han kommer fra stillingen som nestleder.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks