Hovedinnhold

Sandberg: – Jeg har ikke fått telefon fra statsministeren

Avbestilt tre ukers ferietur til Bali

GARDERMOEN (VG) Per Sandberg (Frp) sier at han ikke har fått noen telefon fra statsminister Erna Solberg - men at han har et «godt og bredt» forhold til fisk.

Denne saken handler om:

Mandag kunne VG avsløre at Solberg-regjeringen planla en ny regjeringsrokade, som innebærer at Høyre og Frp bytter noen departementer seg imellom. Kilder opplyser til VG tirsdag at Frps nestleder Per Sandberg tar over jobben til nåværende fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H). 

Da VG møtte han på Gardermoen tirsdag ville han ikke svare på om han skal bli ny fiskeriminister.

– Jeg har ikke noe mer lyst enn mange andre som jobber med politikk. Og når det gjelder statsrådskabaler så ligger det på statsministerens bord, sier Sandberg til VGs reporter.

<p>HEMMELIGHETSFULL: Det var en blid, men hemmelighetsfull, per sandberg som møtte VG på Gardermoen tirsdag ettermiddag.</p>

HEMMELIGHETSFULL: Det var en blid, men hemmelighetsfull, per sandberg som møtte VG på Gardermoen tirsdag ettermiddag.

Foto: Terje Bringedal

Sandberg: – Veldig glad i lutefisk

Per Sandberg nekter å svare på hvor vidt han kunne tenke seg å bli fiskeriminister. Men han innrømmer at han har et «godt og bredt» forhold til fisk.

– Jeg er veldig glad i lutefisk, sier Sandberg til VGs reporter på Gardermoen.

– Hva er ditt forhold til fisk?

– Mitt forhold til fisk? Jeg har et godt forhold til fisk. Jeg har til og med jobbet som fisker i en måned.

Men han ønsker ikke å kommentere om han er blitt tilbudt jobb som statsråd.

– Når det gjelder statsrådkabalen så ligger det på statsministeren kontor.

– Har du fått en telefon fra statsministeren?

– Nei, jeg har ikke fått telefon fra statsministeren.

– Men skal du på slottet i morgen?

– Det vet jeg ikke – skjer det noe på slottet i morgen?, sier Sandberg spørrende og smiler bredt.

Les også: Dette vet vi om regjeringskabalen

Avbestilte tur til Bali

Da Sandberg landet på Gardermoen tirsdag ettermiddag kom han gående med sønnens koffert. Til VG sier han at familien på lørdag egentlig skulle dra på en tre ukers tur til Bali, men ferien nå er avbestilt på grunn av den nye regjeringskabalen.

Videre sier han til VG at familien istedenfor drar på en ukestur, også med avreise på lørdag, men til et annet varmt sted der hans sønn blant annet kan bade og sole seg.

Hvor familien skal, ønsket ikke Sandberg å avsløre, men han uttrykte glede over å kunne reise sørover til varmen.

<p>PÅ REISEFOT: Her går Per Sandberg med sønnens koffert, tirsdag ettermiddag på Gardermoen. Han og familien skulle ha reist til Bali på lørdag, men turen er nå avbestilt.<br/></p>

PÅ REISEFOT: Her går Per Sandberg med sønnens koffert, tirsdag ettermiddag på Gardermoen. Han og familien skulle ha reist til Bali på lørdag, men turen er nå avbestilt.

Foto: Terje Bringedal, VG

Aspaker nevnt som svakt kort

VG har tidligere skrevet at nåværende fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) er nevnt som et svakt kort, og kan være på vei ut.

Kilder opplyser til VG tirsdag at Frps nestleder Per Sandberg vil overta denne posten.

Aspaker skal i 2017 bli fylkesmann i Troms, og må derfor frem til det i så fall sitte på Stortinget om hun trer ut av regjeringen. Næringsminister Monica Mæland (H) blir sittende.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks