Hovedinnhold

Ordfører hevder Bandidos-foto er manipulert

MANIPULERT ELLER IKKE? Bildet av Fredrikstad-ordfører Eva Kristin Andersen (Frp)i Bandidos-klær har fått stor oppmerksomhet siden det ble trykket i Fredriksstad Blad mandag. Foto: Fredriksstad Blad
MANIPULERT ELLER IKKE? Bildet av Fredrikstad-ordfører Eva Kristin Andersen (Frp)i Bandidos-klær har fått stor oppmerksomhet siden det ble trykket i Fredriksstad Blad mandag. Foto: Fredriksstad Blad
(VG Nett) Dette bildet av ordfører Eva Kristin Andersen (Frp) ikledd Bandidos-genser skaper storm i Fredrikstad. Ordføreren hevder at bildet må være manipulert.

Denne saken handler om:

Andersen er i Fredriksstad Blad avbildet med en hettegenser der det står «Support your local» etterfulgt av et bilde av en motorsykkel. Under den skal det ifølge avisen stå «Fat Mexican» som skal være et synonym for motorsykkelklubben Bandidos.

- Jeg har aldri ikledd meg en slik genser, og tar klart avstand fra kriminelle MC-organisasjoner, slår ordføreren fast.

Hun har ingen kommentarer til hvor eller når bildet kan være tatt og mener det må være manipulert.

Vet du noe om denne saken? Tips oss her!

Genseren skal være av en offisiell Bandidos-type som selges i Fredrikstad-området.

- Har aldri hatt en slik genser

Ordføreren har i flere sammenhenger møtt lokalavisen om bildet og har også blitt vist det selv.

- Jeg har aldri hatt på meg en slik genser, og jeg har i alle fall ikke en genser som ser slik ut. Jeg ser jo at det er meg på bildet - det er det ingen tvil om. Men jeg vet ikke hvordan ansiktet mitt har havnet der, sier hun.

Ved ett møte med avisen skal hun ha antydet at hun kan ha tatt på seg genseren ved en feiltakelse.

- Har jeg hatt på meg noe slikt, har jeg ikke visst hva det var, sier hun.

Da Bandidos etablerte seg i Fredrikstad for noen år siden, tok daværende ordfører Ole Haabeth (Ap) sterk avstand fra MC-organisasjonen. Andersen antyder at bildet som de siste dagene har vært spredd via mobiltelefon, kan være ledd i en svertekampanje.

Første Frp-ordfører i Fredrikstad

Eva Kristin Andersen ble ordfører i Fredrikstad etter lokalvalget i høst. Da Frp overtok ordførerkjedet hadde Arbeiderpartiet styrt byen nesten sammenhengende i 92 år. Hun er landets første kvinnelige Frp-ordfører og første kvinnelige ordfører i Fredrikstad.

Flere eksperter på bildemanipulering Fredriksstad Blad har snakket med sier de ikke ser tegn til at bildet er manipulert.

VG Nett har gjort flere forsøk på å få tak i Eva Kristin Andersen, uten å lykkes.

Ved 11-tiden får VG Nett opplyst fra Fredrikstad Kommune at Andersen planlegger å sende ut en pressemelding i forbindelse med bildet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks