Hovedinnhold

Lokal Frp-topp tiltalt for bedrageri

... men partiet vil ikke vrake ham

TILTALT: Frps ordførerkandidat i Skjervøy kommune, Jørn Cato Angell, er tiltalt for bedrageri og forfalskning. Partiet vil foreløpig beholde ham som listetopp og kommunestyrerepresentant. Foto: Kjetil Nielsen Skog/Framtid i Nord
TILTALT: Frps ordførerkandidat i Skjervøy kommune, Jørn Cato Angell, er tiltalt for bedrageri og forfalskning. Partiet vil foreløpig beholde ham som listetopp og kommunestyrerepresentant. Foto: Kjetil Nielsen Skog/Framtid i Nord
GARDERMOEN (VG Nett) Jørn Cato Angell er klar for å kjempe om ordførerposten i Skjervøy. Samtidig er han tiltalt for bedrageri og forfalskning.

Denne saken handler om:

Tips oss

Troms politidistrikt tok torsdag ut tiltale mot Jørn Cato Angell for dokumentforfalskning og bedrageri, melder avisen Framtid i Nord.

Ordførerkandidaten skal mellom desember 2009 og september 2010 ha lurt til seg nærmere 20.000,- i kompensansjon for tapt arbeidsfortjeneste, ifølge tiltalen.

Les også: Frp-landsmøtet er Norges rikeste

Skal ha forfalsket underskrifter

For å få kompensasjonen for tapt arbeidsinntekt, skal Angell ha forfalsket underskriften til arbeidsgiverne Avfallsservice og Skjervøy kommune. Disse skal dermed ha betalt ut kompensasjon for lønn som han ikke hadde blitt trukket for.

Kompensasjonen han fikk utbetalt gjelder blant annet «møtedeltagelse i politiske verv i Skjervøy kommune», ifølge tiltalen.

Angell skal også ifølge tiltalen ha krevd kommunen og andre selskaper for flere tusen kroner i leie for containere, ved å fylle ut fakturaer i etterkant.

Han skal ha brukt fakturaer med Frp-logo og partiets faksnummer, men oppgitt sitt eget kontonummer, ifølge Framtid i Nord.

Vet du noe om denne saken? Tips VG Netts politiske journalister!

Vrakes ikke

I partireglementet til Frp heter det at «som hovedregel bør ikke en som er dømt for alvorlig kriminelle handlinger, eller en person som har en sak under etterforskning, ha tillitsverv eller stå på en valgliste for FrP.»

Angell ble politianmeldt av kommunen og Avfallsservice allerede i fjor høst.

Angell er likevel fremdeles ordførerkandidat og kommunestyrerepresentant for Frp i Skjervøy kommune. Han er også partiets gruppeleder i kommunestyret, og Frps lokallagsleder i Skjervøy.

Ifølge fylkesleder i Troms Frp, Geir Are Winther, har partiet ikke bestemt seg for å gjøre noe videre i saken.

- Vi vil foreløpig ikke kommentere dette. Dette er informasjon vi har fått i dag, sier han til VG Nett.

- I Frps etiske regelverk står det at kandidater som er under etteforskning ikke skal stå på liste. Vil dere ta ham av lista i Skjervøy?

- Listene er allerede levert, så det er for sent nå.

- Dere kan vel fremdeles suspendere ham?

- Det vil vi foreløpig ikke gjøre. Jeg vil ikke kommentere saken utover det nå, sier Winther.

Frp-topp: - Innvandrergutter blir hissigere enn norske

Angell taus

Angell selv ønsker heller ikke å kommentere saken overfor VG Nett:

«Hei, har ingen kommentar til det. Mvh jørn c Angell», er alt han vil si i en sms til VG Nett.

Strafferammen for dokumentforfalskning er på inntil to års fengsel.

NB! I en tidligere versjon av denne artikkelen skrev VG Nett feilaktig at Angell skal ha forfalsket underskriften til arbeidsgiveren Skjervøy Møbler. Dette stemmer ikke, tiltalen gjelder forfalskning av underskrift fra arbeidsgiverne Avfallsservice og Skjervøy kommune.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks